Baarns raadslid Peter Blokker redt man van verdrinkingsdood

1/4
Baarn

Peter Blokker, raadslid van VoorBaarn, heeft maandagmiddag rond half één een man van de verdrinkingsdood gered uit een sloot bij de Bestevaerweg. ,,Ik hoorde in het riet een geluid dat ik niet kon thuisbrengen. Het bleek gemurmel te zijn van iemand die tot zijn kin in het water lag”, aldus Blokker die in de wijk Tuindorp woont en langs fietste.

Volgens hem was de man in verwarde toestand. Hij reageerde niet op zijn geroep. ,,Ik kon hem eerst niet in het gezicht kijken, omdat hij met de rug naar me toe was. Daarom ben ik over een bruggetje naar de andere kant gerend. Misschien zat hij vast in de modder? Toen zag ik zijn schouders kantelen en dacht ik ’dit gaat niet goed’.”

Blokker belde de politie en sprintte naar het schelpenpad aan de andere zijde waar hij zich uitkleedde. ,,Zijn hoofd lag al voorover met zijn schouders naar beneden in het water. Ik heb hem uit de sloot op de kant getrokken. Er zat geen beweging in de man. Heb hem in het gezicht geslagen en geroepen. Hij was helemaal stijf.”

Niet lang daarna arriveerden politie en ambulance. De man werd gereanimeerd. ,,We hadden geen seconde later moeten zijn, is mij verteld”, aldus een opgeluchte Blokker. Omstanders verklaarden later dat zij Arabische geluiden hadden gehoord. Blokker had sterk de indruk dat het slachtoffer niet kon zwemmen. De man, van wie de leeftijd op eind veertig wordt geschat, werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie