Oefenvoetbal: Goede generale voor Spakenburgse clubs richting start tweede divisie

Oefenvoetbal: Goede generale voor Spakenburgse clubs richting start tweede divisie
Roy Castien liet zich met twee treffers opnieuw gelden bij Spakenburg en kroonde zich met zeven goals tot topscorer van de voorbereiding namens de Blauwen.
© Archieffoto
Spakenburg

IJsselmeervogels en Spakenburg lijken klaar voor de start van de tweede divisie. Zowel de Rooien als de Blauwen sloten hun oefencampagne af met een ruime overwinning.

Vogels, dat de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta, klopte in eigen huis hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen met 3-0. Ted Verdonkschot liet zijn ploeg de eerste helft opdraven in een aanvallende 4-4-2-opstelling, met Danny van den Meiracker op ’tien’, in de rug van spitsen Robbert Olijfveld en Ahmed el Azzouti. ,,Zo’n laatste test start je met het elftal waarin je in principe ook de eerste competitiewedstrijd begint’’, bekende de Haarlemmer. ,,Danny heeft bij Lienden ook op die positie gespeeld en kan dat prima invullen. Robbert en Ahmed hebben het in de voorbereiding gewoon goed gedaan en hebben hun plekje verdiend. Met zo’n trio heb je natuurlijk flink wat scorend vermogen binnen de lijnen.’’

Opvallend was verder dat middenvelder Gwaeron Stout, net als El Azzouti en ook Sanny Monteiro overgekomen van Kozakken Boys, de aanvoerdersband droeg en Kevin van Diermen - vorig seizoen nog de captain - op de bank begon. De centrale verdediger zag vanaf de zijkant de Spakenburgers een prima eerste helft spelen, waarin Van den Meiracker (2) en Olijfveld voor een riante voorsprong zorgden.

In de tweede helft, waarin nog volop gewisseld werd, stokte de productie en was het spel van de thuisclub bovendien een stuk matiger. Verdonkschot: ,,Ik ben tevreden over de eerste helft en minder te spreken over de tweede. Ik had zo’n laatste oefenwedstrijd liever tegen een wat sterkere tegenstander gespeeld, maar het is niet anders. Jong Sparta is natuurlijk van een heel ander kaliber, maar we hebben een goede voorbereiding gehad en ik denk dat we er klaar voor zijn.’’

Ook Spakenburg, dat komende zaterdag op bezoek gaat bij promovendus ASWH, kende een goede generale repetitie. Het elftal van John de Wolf, die basisplaatsen inruimde voor nieuwkomers Koos Werkman, Istvan Bakx, Mitchell de Zwart en Roy Castien, had geen kind aan hoofdklasser Urk: 5-0.

In de zesde minuut was het al raak, toen de doorgebroken Kevin Sterling de 1-0 op een presenteerblaadje aan Castien aanbood. Nog voor rust werd de score verder opgevoerd door een onfortuinlijke Urker en Everton Pires Tavares. Na de hervatting deden opnieuw Castien - met zeven goals de topscorer van de Blauwen in de voorbereiding - en invaller Majid Ghaddari nog een duit in het zakje.

Ook Eemdijk oefende. De hoofdklasser won met 0-1 bij tweedeklasser CSW, dankzij Bas Buimer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie