Lezers van deze krant verbreken record: 1567 zingen de Zuiderzeeballade [video]

© Foto Holland Media Combinatie / Peter Schat
Enkhuizen

Lezers van deze krant hebben deze zondagmiddag een record verbroken. Maar liefst 1567 zangers brachten tegelijkertijd de Zuiderzeeballade ten gehore. Het decor was, heel toepasselijk, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Om 16.00 uur begon de recordpoging. Het oude record stond op meer dan achthonderd zielen. Lezers van de vijf kranten van uitgeverij Holland Media Combinatie reisden af naar Enkhuizen: van Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant.

Lees ook: Recordpoging krant maakt Zuiderzeemuseum even ’n heel klein stukkie van die goeie ouwe tijd

De dirigent was Durk Geertsma (naast ombudsman van deze krant ook bekwaam koordirigent). De recordpoging maakt onderdeel uit van het Zomertijd Shantyfestival. Ook George Baker was van de partij.

© Foto Holland Media Combinatie / Jan ’t Hart

Livestream

Kijk hier de livestream terug. Klik daarvoor op het onderstaande beeld. Geen geluid? Klik dan op het luidsprekertje rechts onderin beeld.

Appgebruikers klikken hier.

Het vorige record werd overigens ook door onze eigen lezers neergezet. Dat was in 2016, toen er 809 zangers ’Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy ten gehore brachten in Middenbeemster. Dit jaar proberen we onszelf te overtreffen met de Zuiderzeeballade.

Het decor van de recordpoging.
© Foto Holland Media Combinatie / Peter Schat

Lees ook: Zingende krantenlezers verpletteren Shaffyrecord, volgens de organisatie is het een ’gevalletje 1+1=3’

Meer nieuws uit Regio

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.