’Blaricumse kermis mag never, never nooit verloren gaan’ Hartenkreet bij Solexvossenjacht: ’Ziel is eruit’

’Blaricumse kermis mag never, never nooit verloren gaan’ Hartenkreet bij Solexvossenjacht: ’Ziel is eruit’
Blaricum

De turbulente aanloop naar de kermis in Blaricum werpt niet alleen een schaduw over de feestavonden in de horeca, maar lijkt ook invloed te hebben op de door de Oranjevereniging georganiseerde activiteiten.

,,De ziel is eruit’’, zegt een bezoekster bij de prijsuitreiking van de Solexvossenjacht op het Oranjeweitje. ,,Voorheen verheugde je je een half jaar van tevoren op de kermis. Nu was het een half jaar van alleen maar gedoe. Dat doet afbreuk aan de feestvreugde. Moet je maar kijken hoe weinig mensen er zijn.’’

Het mager gevulde feestterrein, zondagmiddag, lijkt haar gelijk te geven. Toch heeft de vossenjacht zelf een recordaantal deelnemers, (114) getrokken. In teams staken zij zich in de meest bizarre uitdossingen rond het thema ’Zestig jaar kermis’ om op hun Solexen een route te rijden en opdrachten uit te voeren. Het team dat dat het beste deed waren De Bladherries, terwijl De Blaricumse Kermisklanten (foto) met de originaliteitsprijs naar huis gingen.

Om te onderstrepen hoe belangrijk de kermis voor hen is, zongen alle Solexrijders een lied waarin zij duidelijk maakten dat de kermis ’never, never nooit niet verloren mag gaan’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie