Premium

Nieuwkomer: ambitieuze Robert Roest wil allereerst het plezier terugbrengen bij Victoria

Nieuwkomer: ambitieuze Robert Roest wil allereerst het plezier terugbrengen bij Victoria
Robert Roest in actie als trainer van Almkerk
Hilversum

Victoria kende een desastreus seizoen. Als promovendus wisten de Hilversummers slechts een duel te winnen in de eerste klasse A en zodoende eindigden ze troosteloos onderaan met vijf punten. Met een groot aantal wijzigingen in de selectie en trainer Robert Roest als vervanger van Stijn van ’t Hooft wil de club de basis leggen om een stabiele eersteklasser te worden.

Voor Roest wordt Victoria het derde seniorenteam dat hij onder zijn hoede heeft. ,,Net als de spelers wil ik mijzelf ook doorontwikkelen”, begint de rij-instructeur zijn verhaal. ,,Ik ben ooit aan mijn trainersloopbaan begonnen met als doel het betaalde voetbal te halen. Die ambitie heb ik nog steeds, maar de profwereld is geen heilig doel meer. Ik wil vooral plezier hebben in wat ik doe en tot op heden is dat het geval. Met Victoria hoop ik wel meer ervaring toe te voegen aan mijn cv als trainer. Wellicht dat ik daarmee in de toekomst een stap kan maken.”

De Soestse oefenmeester stopt vanaf heden in ieder geval zijn ziel en zaligheid in de Hilversumse club. ,,Ik heb in principe een overeenkomst voor drie jaar met Victoria, waarbij wij de intentie uitgesproken hebben om die vol te maken. Voor de zomervakantie heb ik al kennisgemaakt met de groep en daarbij heb ik genoeg aanknopingspunten gezien om dat ook daadwerkelijk te doen. Na elk seizoen volgt er wel een evaluatie en dat is voor beide partijen goed.”

Victoria en Roest spraken in november 2018 al voor het eerst met elkaar. Het gevoel bij beide partijen was vanaf het begin goed. ,,Ik heb vooral voor Victoria gekozen vanwege het vertrouwen dat ze in mij uitspraken. Dat is voor mij nog veel belangrijker dan het niveau waarop ik werk. Dat Victoria op dat moment op de laatste plaats stond en is gedegradeerd naar de tweede klasse, doet niks af aan mijn ambitie met de club. Ik hoop hier iets moois neer te zetten.”

De oud-prof (49), die in zijn voetbalcarrière voor SO Soest, FC Utrecht, het Belgische SK Beveren, Fortuna Sittard en AGOVV speelde, hoopt bij Victoria in eerste instantie vooral het plezier terug te brengen. ,,Het moet weer leuk zijn om op het veld te staan bij Victoria. Als je zoals vorig seizoen in een negatieve spiraal zit en je verliest, komt dat de sfeer niet ten goede en wordt er minder goed getraind. Daar hebben we nu een streep onder gezet en we starten met een behoorlijk nieuwe groep aan het seizoen. We moeten vooral de blik naar voren richten.”

Toch maakt de trainer ook nog een kleine kanttekening. ,,We hebben voor de vakantie drie weken getraind en zijn vanaf 5 augustus de voorbereiding gestart. De opkomst in deze vakantietijd valt mij niet mee. Daarmee knabbel je als club aan de doelen en ambitie. We moeten met elkaar wel helder hebben wat we willen bereiken.”

Is promotie dan direct de doelstelling? ,,Wij willen een leuk jaar hebben, met ontwikkeling van spelers, verzorgd voetbal, plezier en als het even kan meedraaien in het linkerrijtje. En mochten wij promoveren, is het aan ons om te bewijzen dat wij in de toekomst wel bestand zijn tegen het niveau van de eerste klasse”, besluit Roest.

Meer nieuws uit Sport Regionaal