Oefenvoetbal: Vogels prolongeert winst Harry Hamstra Cup, Roy Castien imponeert bij Spakenburg

Oefenvoetbal: Vogels prolongeert winst Harry Hamstra Cup, Roy Castien imponeert bij Spakenburg
Roy Castien was de grote man aan Spakenburgse zijde.
© Foto Studio Kastermans
Oefenvoetbal

IJsselmeervogels heeft opnieuw de Harry Hamstra Cup gewonnen. Een 1-1 gelijkspel tegen derdedivisionist DVS ’33 volstond voor titelprolongatie op het toernooi dat vernoemd is naar het in 2017 overleden clubicoon van het organiserende Sparta Nijkerk.

In Nijkerk schoot Danny van der Meiracker zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong. Lang kon Vogels niet genieten van die weelde, want na ruim een half uur spelen zorgde Jorran van Santen voor de Ermelose gelijkmaker, na een slippertje van doelman Jamie Schaap. Daar bleef het, in een overigens matige wedstrijd, ook bij.

Het gelijkspel volstond dus voor de eindzege van het toernooi, waarin de Spakenburgers hun eerste wedstrijd - afgelopen dinsdag tegen het Veenendaalse DOVO (5-4) - wel in winst hadden weten om te zetten. De ploeg van Ted Verdonkschot opent een nieuw seizoen in de tweede divisie over twee weken met een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta.

Dorps- en competitiegenoot Spakenburg, dat aftrapt met een uitduel tegen ASWH, oefende in eigen huis tegen derdedivisionist Stedoco. Het elftal van John de Wolf was met 3-2 te sterk voor de bezoekers uit Hoornaar.

Grote man aan de zijde van de Blauwen was nieuwe aanwinst Roy Castien. De van Koninklijke HFC overgekomen middenvelder, die nog maar net hersteld is van een ernstige knieblessure, gaf met twee treffers zijn visitekaartje af.

Al na twee minuten spelen opende hij met een bekeken schot de score, maar nog geen zestig seconden later zorgde Joran Schröder alweer voor evenwicht.

Vlak voordat beide ploegen de kleedkamer opzochten, kopte Castien de Spakenburgers echter opnieuw op voorsprong. Die werd na de rust, waarin De Wolf al zijn veldspelers wisselde, uitgebreid door Argjend Selimi. In de slotfase zorgde Bryan Jongeneel nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder liet Spakenburg het niet komen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal