Nieuwe gevel voormalig V&D-pand nu echt zichtbaar

© TON KASTERMANS FOTOGRAFIE/LEON D
Hilversum

De schotten zijn deze week weggehaald voor de nieuwe gevel van het vroegere V&D-warenhuis aan de Hilversumse Kerkstraat.

De nieuwe voorgevel is bijna klaar. „Wij kachelen lekker door tot eind september”, aldus Roeland van de Scheur van advies- en managementbureau BOAG, dat namens eigenaar vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco de zaken in het vroegere V&D-gebouw regelt. „Vooralsnog loopt alles volgens schema.”

Aan het eind van deze zomer zal C&A het pand betrekken. De kledingwinkel krijgt de beschikking over de begane grond en de centrale toegang. Ook Bristol verhuist naar het pand. Tot voor kort zat deze schoenenwinkel in een kelder aan de Zeedijk. Maar daar zal gelijktijdig met de heropening van het voormalige V&D-pand de gemeentelijke fietsenstalling in gebruik worden genomen.

Het Cuypersgenootschap, een organisatie die zich sterk maakt voor erfgoed, heeft in mei nog geprobeerd iets van de oude gevel van het pand terug te laten keren in het nieuwe ontwerp. Een ingediend bezwaarschrift werd echter ingetrokken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.