Klopjacht na inbraakpoging in Soest duurt voort, een persoon aangehouden na achtervolging [update]

© Foto’s Caspar Huurdeman
© Foto’s Caspar Huurdeman
1/14
Baarn

Na een urenlange klopjacht op vier inbraakverdachten is dinsdag een aanhouding verricht in Baarn. De politie zocht onder meer met een politiehelikopter en een speurhond.

Even voor 21.00 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een poging tot inbraak aan de Hellingweg in Soest. Deze inbraak werd echter door de komst van de politie verijdeld. De verdachten sloegen vervolgens in een auto op de vlucht.

Die vlucht leidde naar de Luitenant Generaal van Heutszlaan in Baarn waar de verdachten de auto, met Frans kenteken, verlieten en hun ontsnappingspoging te voet voortzetten. Dit was voor een van hen van korte duur. Deze verdachte vluchtte de bosjes in en kon daar worden aangehouden. Uit de auto werden inbrekerswerktuigen gehaald. Ook trof de politie sieraden aan in het voertuig.

Bij de klopjacht naar de drie overige verdachten is veel politie ingezet en een groot deel van de wijk afgezet. Zo werd tot 12.30 uur het Prins Hendrikpark en later het Wilhelminapark compleet afgezet. Er waren ook eenheden van de Koninklijke Marechaussee, de Landelijke Eenheid en uit Amsterdam betrokken bij de zoekactie.

Een burgernetactie leverde veel reacties op, waarna meerdere personen zijn staande gehouden. De verdachten zaten hier echter niet tussen.

De politie kijkt in de omgeving van Soest en Baarn nog steeds uit naar de drie verdachten. in het burgernetbericht werd gevraagd uit te kijken naar een licht getinte man van ongeveer 23 jaar in een wit T-shirt dat onder de modder zit. Van de andere twee nog voortvluchtige verdachten is geen goed signalement bekend. Getuigen die de verdachte zien lopen, zijn gevraagd te bellen met 112.

Die oproep leverde vlak na 15.00 uur iets op. Getuigen meldden een rennend verdacht persoon in het Paardenbos nabij paleis soestdijk. Daar zoekt de politie nu met een helikopter en honden naar de verdachte. De klopjacht duurt voort.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.