Premium

Nieuwkomer: bij PSV opgeleide Giovanni Nicolaas wil met SO Soest meedoen om de titel

Nieuwkomer: bij PSV opgeleide Giovanni Nicolaas wil met SO Soest meedoen om de titel
Giovanni Nicolaas, hier in het shirt van SCH’44.
© Foto Orange Pictures/Ron Hoenson
De Meern

SO Soest wil met nieuwe trainer René van der Kooij, die overkwam van SCH’44, meestrijden om het kampioenschap in de tweede klasse B van het zondagvoetbal. Met de coach kwamen ook Tom van der Linden en Giovanni Nicolaas mee vanuit Harmelen naar de Bosstraat. Laatstgenoemde zet in op een prijs met zijn nieuwe club.

Met een jeugdopleiding in het betaalde voetbal op zijn cv mag SO Soest het nodige van Nicolaas verwachten. Dat doet hij zelf ook. ,,Als speler mag je best hoog inzetten. Je hebt ook voetballers die makkelijk zijn en zich er niet al te druk maken. Ik zit zo niet in elkaar. Ik ga altijd het veld op met de wil om te winnen”, zegt de student bedrijfskunde, die in de jeugdopleiding van PSV en Dordrecht zat.

De 21-jarige aanvaller kwam daarna via De Meern uit bij SCH’44, waar hij al samenwerkte Van der Kooij. Die samenwerking is hem dusdanig goed bevallen dat Nicolaas achter zijn trainer aanging naar SO Soest. ,,Vorig seizoen heb ik onder René veel mogen spelen en mijzelf kunnen ontwikkelen. Zijn visie is altijd voetbalgericht en dat aanvallende spel past bij mij. Daarin kom ik het beste tot mijn recht”, vervolgt Nicolaas. ,,Het had er ook mee te maken dat SCH’44 de overstap naar de zaterdag maakte. Ik heb nog ambitie en wilde niet in de vierde klasse voetballen.”

Vorig seizoen maakte de buitenspeler in de competitie al kennis met SO Soest. ,,Ik zag een team dat ook aanvallende intenties had”, herinnert hij zich. ,,Ik hoop met mijn bijdrage het niveau van Soest naar een hoger plan te tillen.”

Nicolaas, die het wat minder van zijn fysiek moet hebben, wil niet inzetten op een aantal goals. ,,Het ligt eraan op welke positie ik word opgesteld. Vorig jaar heb ik vooral op de rechterflank gespeeld in een 5-3-2-systeem en gaf ik vooral assists. Ik staar mij niet blind op statistieken en ben echt een teamspeler”, is Nicolaas eerlijk.

De inwoner van De Meern is daarnaast blij dat Van der Linden ook is meegekomen naar Soest. De vrienden reizen samen naar de club en Nicolaas is blij met een bekend gezicht in de kleedkamer. ,,Dat heeft zeker een rol gespeeld in mijn keuze om naar Soest te gaan. Het is toch anders dan dat je ergens komt waar je helemaal niemand kent. Vorig jaar bij SCH’44 was het ook kijken of we goed in de groep zouden vallen, want daar was het al een echte eenheid. We werden goed opgevangen en ik ben ervan overtuigd dat het bij Soest hetzelfde zal gaan.”

Een kennismaking met het bestuur, de staf en de selectie vond eerder al plaats, maar zondag 11 augustus staat SO Soest voor het eerst op het trainingsveld. Vanaf dan moet de basis gelegd worden voor een seizoen waarin Soest een prijs pakt. ,,Ik verwacht zeker dat we om de titel mee kunnen gaan doen. Als dat onverhoopt niet lukt, moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we een periode pakken. Minimaal promotie moet het doel zijn dit seizoen bij SO Soest”, besluit Nicolaas.

Meer nieuws uit Sport Regionaal