Soests talent Abel Forger verovert in Hilversum nationale tennistitel voor jongens tot en met 14 jaar

Soests talent Abel Forger verovert in Hilversum nationale tennistitel voor jongens tot en met 14 jaar
Abel Forger heeft zijn handen vol aan de bekers die hij overhield aan NJK, op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum.
© Foto Marleen Fouchier

Op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum heeft Abel Forger zaterdag de nationaal tennistitel in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar veroverd.

De als tweede geplaatste Soester, die onlangs veertien is geworden, rekende in de finale opvallend vlotjes af met topfavoriet Kyvan Rietkerk (1): 6-2, 6-3. Om het succes compleet te maken won Forger samen met Rietkerk ook nog de titel in het dubbelspel. In de eindstrijd had het koppel weinig te duchten van Daan Meijer en Niels Roemeling: 6-2, 6-2.

Bij de meisjes ging de overwinning in het enkelspel naar de als eerste geplaatste Isis van den Broek, die in de finale Rose Marie Nijkamp (2) terugwees: 7-5, 7-5.

Mees Röttgering (2) eiste de titel bij de jongens tot en met 12 jaar voor zich op, door Thijs Boogaard (1) te verslaan: 6-7, 6-2, 6-0. Leeftijdsgenote Britt du Pree (1) was de beste bij de meisjes. Zij droog Lina Ilahi (2) eenvoudig af: 6-1, 6-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie