A$AP Rocky mag vonnis in vrijheid afwachten

A$AP Rocky mag vonnis in vrijheid afwachten
Stockholm

A$AP Rocky is voorlopig een vrij man. De rechtbank in Stockholm heeft vrijdagavond besloten dat de 30-jarige Amerikaanse rapper de uitspraak in zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten, dat meldt Aftonbladet. Ook twee andere verdachten komen voorlopig op vrije voeten.

De rechtbank doet op 14 augustus uitspraak. Rakim Mayers, de echte naam van A$AP Rocky, wordt verdacht van mishandeling bij een vechtpartij op 30 juni. Volgens een rechtbankverslaggever voor Aftonbladet vielen A$AP Rocky en de twee andere verdachten elkaar van blijdschap in de armen nadat het nieuws over hun voorlopige vrijlating bekend werd. Ook juichte het publiek.

Advocaat Slobodan Jovicic zegt dat het een succes is dat ze niet meer vastzitten, maar dat het niet betekent dat ze echt vrij zijn. "We wachten nog twee weken in spanning af", zegt de advocaat.

Zes maanden cel

Het Zweedse Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen de rapper. Het geweld dat A$AP Rocky en een aantal leden van zijn entourage gebruikten was volgens het OM "buitensporig". "Op het beeldmateriaal zie je een stoeprand. Het is puur geluk dat het slachtoffer daar niet op terecht is gekomen", aldus de officier van justitie.

Aan de hand van het bewijs is volgens het OM "onmogelijk" vast te stellen wie welke klap of schop heeft uitgedeeld. Wel is voor het OM overduidelijk geworden dat A$AP Rocky het vermeende slachtoffer naar de grond heeft gewerkt. Daarom vindt het OM het logisch dat de rapper zwaarder wordt gestraft dan zijn gevolg.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie