Hilversumse speeltuinvereniging Erfgooierskwartier dolblij met grote stenen leeuw, maar heeft één probleem: hoe krijg je hem in de speeltuin?

Hilversumse speeltuinvereniging Erfgooierskwartier dolblij met grote stenen leeuw, maar heeft één probleem: hoe krijg je hem in de speeltuin?
De stenen - en erg zware - leeuw.
© foto facebookpagina erfooierskwartier
Hilversum

Superblij zijn ze met de grote stenen leeuw die ze cadeau hebben gekregen, er is alleen één klein probleempje: hoe krijg je het gevaarte op de plaats van bestemming bij speeltuinvereniging Erfgooierskwartier? Wie een oplossing weet mag de speeltuin bellen.

Voorzitter Wilma Fennema is ontzettend in haar nopjes met de nieuwe aanwinst voor ’haar’ speeltuinvereniging op het randje van Hilversum-Noord. „Ik zag hem voorbij komen op die marktplaats-functie van Facebook. Prachtige leeuw, gelijk gereageerd dus. Hij is van iemand in Trompenberg, maar die gaat verhuizen en wil ervan af.”

De speeltuinvereniging was niet bepaald de enige die reageerde, heeft Fennema begrepen. „Maar de schoonzoon van diegene die hem aanbood zei meteen: oh, Speeltuinvereniging Erfgooierskwartier, daar heb ik vroeger gespeeld, die gun ik het! En zo werd de leeuw dus aan ons gegund.”

Klein probleempje: het ding weegt vierhonderd kilo. „Het is nogal een flinke leeuw, ik denk toch wel een meter hoog. Van steen. Dus dat neem je niet zo maar mee.” En de deal is: je mag hem hebben maar je moet hem wel zel komen afhalen. „Dus als iemand een oplossing heeft een handje kan helpen, bel ons!”

De leeuw is tot en met woensdag gereserveerd, dus enige haast is geboden. „Als we dan nog niks geregeld hebben gaat hij naar de volgende gegadigde, dus we moeten wel iets bedenken.” Zou jammer zijn als het niet lukt, want Wilma Fennema ziet het al helemaal voor zich. „Zeker, ik heb al een plekje in gedachten voor die leeuw.”

De speeltuinvereniging is te bereiken via 06-46652387.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie