Dierenopvang Soest vraagt om extra donaties na grote instroom verwaarloosde katten

Dierenopvang Soest vraagt om extra donaties na grote instroom verwaarloosde katten
Soest

Dierenambulance Eemland vraagt sympathisanten om geld te doneren voor de 49 verwaarloosde katten en honden die begin deze maand uit een huis in Bunschoten zijn gehaald.

Medewerkers van de dierenambulance troffen maar liefst 35 katten, elf kittens en drie honden in deprorablele toestand aan op een bungalowpark in Bunschoten-Spakenburg. De eigenaresse, die zelf de dierenambulance had ingeschakeld, kon niet meer voor de dieren zorgen en deed er afstand van.

Momenteel verblijven deze dieren in opvangcentrum Dierentehuis ’t Hart te Soest. De medische kosten lopen flink op en daarom roept de opvang eenmalig hulp in van donateurs.

De totale kosten voor de behandeling van alle dieren worden geschat op circa 15.000 euro of iets meer. Dinsdagmiddag was, nadat er een oproep was geplaatst op de website van Dierenzorg Eemland 1300 euro binnen.

Alle 49 dieren moeten een medische check ondergaan, worden ingeënt, gechipt en in een aantal gevallen gesteriliseerd. De katten bleken giarda te hebben, een besmettelijke darminfectie. Zij verblijven nog in quarantaine tot zij genezen zijn. In verband met ruimtegebrek in Soest wordt samengewerkt met een asiel in Amersfoort.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie