In 60 seconden: even naar de Blokker (2)

In 60 seconden: even naar de Blokker (2)

Eerder zetten deze collega’s al een winkel op stelten omdat een van hen per se drie borden van een bepaalde set wilde kopen, ook al kreeg ze het vierde bord er gratis bij. Een van de anderen reageerde daar luidkeels mopperend op, alsof ter plekke de orde in het universum was gebroken. Maanden later laaien nog steeds felle discussies op of het ethisch wel in orde is om drie borden te kopen als de set uit vier bestaat.

Deze keer kwam het stel bij elkaar omdat iemand schuursponsjes nodig had. Maar hoe ze ook zocht, ze kon ze niet vinden. ,,En wat zijn dit dan?’’ zei een van de anderen en hij hield een pak schuursponsjes op. ,,Ja, maar dat zijn gewone schuursponjes’’, antwoordde de sponzenzoekster. ,,Ik heb schuursponsje nodig met aan twee kanten een schuurgedeelte. En zonder sponsje eigenlijk.’’

,,Een schuur dus’’, zei een van de vrolijkste van het stel. De anderen zochten koortsachtig door het schap met huishoudelijke artikelen. Uiteindelijk greep een van hen een pak pannensponzen: ,,Deze dus?’’ Maar ook die waren niet goed, want dat was staalwol en er zat zeep in. ,,Nee, ik heb ze wel eens gezien. Gewoon schuursponzen van plastic met alleen maar een schuurgedeelte.’’

,,Kan je dan niet twee gewone schuursponzen aan elkaar binden?’’ ,,Of het sponsje eraf snijden?’’

En zo stonden vier volwassen, hoogopgeleide mensen in de Blokker druk te discussiëren over schuursponzen. En dat ging daarna nog een tijdje door.

Een tip uit de praktijk daarom: neem nooit je collega’s mee als je huishoudelijke spullen gaat kopen. Althans, niet deze.

Lees ook: In 60 seconden: even naar de Blokker

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie