Zilveren Smiley voor kinderafdeling Tergooi

De kinderafdeling in Tergooi heeft ook een muziekstudio.
© Archieffoto Studio Kastermans
Blaricum

De afdeling kindergeneeskunde van ziekenhuis Tergooi in Blaricum heeft de Zilveren Smiley ontvangen van Stichting Kind en Ziekenhuis.

De smiley betekent dat het ziekenhuis aan veel criteria voldoet die belangrijk zijn bij de behandeling van kinderen. Zo is de digitale, schriftelijke en mondelinge informatie nog specifieker op kinderen gericht. Ouders mogen altijd bij hun kinderen aanwezig zijn, ook ’s nachts. De faciliteiten hiervoor zijn bovengemiddeld, aldus de stichting.

Tergooi gebruikt de de handvesten van Stichting Kind en Ziekenhuis om te laten zien waar de kinderafdeling voor staat. Ook is de bewustwording rond ouder- en kinderparticipatie beter geworden. De informatie aan kinderen en ouders over hun rechten, inclusief klachtrecht, was eerder vooral schriftelijk. Nu wordt er veel actiever ook mondeling nagevraagd en geïnformeerd.

De Zilveren Smiley is uitgereikt voor vijf jaar. Tegen die tijd hoop Tergooi voor de Gouden Smiley in aanmerking te komen. Dan wordt met het nieuwe ziekenhuis in Hilversum, oplevering gepland in 2023, mogelijk ook voldaan aan de accommodatie-eisen. Die zijn op de huidige locatie in Blaricum verouderd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.