Sandd heeft dader van enorme postdump Laren op de korrel

Een gedeelte van de opgegraven poststukken.
© Foto Caspar Huurderman
Laren

Sandd heeft de dader ’in beeld’ die een enorme hoeveelheid poststukken heeft begraven in acht kuilen bij Rijksweg-Oost in Laren. Het gaat om één persoon. Dat zegt een woordvoerster van het postbedrijf.

Een voorbijganger zag woensdag dat op een aantal plekken langs Rijksweg-Oost was gegraven. De gewaarschuwde politie opende acht kuilen en trof daarin niet bezorgde post aan.

Lees ook: Stapels begraven post ontdekt in bos Laren

De tipgever vertelde dat het om ’duizenden’ poststukken ging. De Sandd-woordvoerster kon donderdag over het aantal geen uitsluitsel geven. ,,Er wordt nog geteld, maar het is heel veel, zeker meer dan duizend.’’

Wat de ’gepaste maatregelen’ zijn die tegen de dader zullen worden genomen, wil ze niet zeggen. Evenmin geeft ze antwoord op de vraag of aan ontslag op staande voet moet worden gedacht.

,,We betreuren dit enorm”, aldus de woordvoerster. ,,We hebben 18.000 mensen die post bezorgen en het sollicitatieproces voor die functie is zeer grondig. Maar we kunnen niet voorkomen dat daar iemand bij zit die het niet zo nauw neemt wat betreft arbeidsethos.”

Alle onbeschadigde poststukken worden alsnog verstuurd. De post die beschadigd is door de dumpingen, gaat terug naar de afzenders zodat die in de gelegenheid worden gesteld deze opnieuw te versturen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.