In 60 seconden: 45 stappen

In 60 seconden: 45 stappen

Een jaar of twee geleden kocht ik een nieuw sporthorloge met een stappenteller. Al snel gebeurde er iets opmerkelijks. Ik had nooit zo gelet op mijn stappen, maar het werd opeens een dingetje. Mijn horloge adviseerde me dagelijks 10.000 stappen te zetten en jutte me de hele dag op om dat doel te halen. ’Goed bezig!’, ’Je bent er bijna!’ verscheen er om de haverklap op het schermpje van dat ding.

Meestal kwam ik moeiteloos aan die 10.000 stappen met wandelingen naar station en redactie. Maar af en toe dreigde ik het net niet te halen. Dan maakte ik ’s avonds laat een ommetje om het huis, desnoods in een stortbui, enkel en alleen voor die laatste paar honderd stappen.

Als ik wist dat ik een dag lang in de auto zou zitten, maakte ik ’s ochtends alvast een wandeling. Dan was de kop eraf en kon ik ’s avonds met een tweede rondje de 10.000 vol maken. Want dat was inmiddels een bijkomend doel geworden: mijn persoonlijk record zo ver mogelijk oprekken. Ik zou er geen prijzen mee winnen, maar toch moet ik van mezelf elke dag de 10.000 halen.

Het record staat inmiddels op 241 dagen en daar zal het voorlopig even bij blijven. Gisteravond maakte ik weer een opvulrondje, dacht het scherm te zien oplichten met de melding ’Doel gehaald’ en spoedde me naar huis, want de batterij moest dringend worden opgeladen. Even na middernacht haalde ik ’m van de oplader af en zag pas toen dat ik 45 stappen tekort kwam. Geen idee welk doel ik dan wel had gehaald, maar geen stappen. Wat me nog het meest verbaasde, was dat het voelde alsof ik iets heel belangrijks had verprutst. Maar goed, vandaag ben ik alweer goed op weg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie