Zeiler Scipio Houtman ’teleurstellend’ zevende in zijn 49’er op WK onder 23

Zeilen

Scipio Houtman is in het Noorse Risor met zijn maatje Manus Offerman als zevende geëindigd op het WK 49’er onder 23 jaar. De man die is aangesloten en leerde zeilen bij KNZ&RV in Muiden, was daar verre van tevreden mee.

,,Nee, we gingen voor een medaille. Dus dit is niet wat we ervan gehoopt hadden. We hadden de hele week moeite om goede resultaten neer te zetten, maar dat lukte toch nog vrij aardig omdat we puur op basisvaardigheden toch beter waren dan de concurrentie. Alleen de laatste twee dagen ging het mis.”

Met nog vier races te gaan was er nog zicht op een medaille, maar dat vertroebelde snel. ,,Terwijl we nog tweede konden worden. Eerst kregen we te maken met materiaalpech. Dat hebben we verholpen, maar de slotdag verliep daarna ook niet goed. We hadden de snelheid niet en konden dat niet opvangen.”

Voor Houtman breekt nu een periode aan zonder wedstrijden. Pas in december staat het senioren WK op de rol in Auckland, waar ook de kwalificatie voor de Spelen van Tokio begint. ,,We moeten ons eerst als land nog kwalificeren. En dan moet je nog het beste duo zien te worden. Dat wordt een mooie uitdaging.”

Voor Odile van Aanholt liep het toernooi minder goed af. De Naardense deed samen met haar vriend Bart Lambriex mee aan het toernooi, maar moest in de elfde race opgeven en ging niet meer van start.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie