Softbalsters van Hilversum Hurricanes moeten in de achtervolging na gelijkspel tegen DVH

Softbalsters van Hilversum Hurricanes moeten in de achtervolging na gelijkspel tegen DVH
Ondanks de puntendeling tegen DVH doet Hilversum Hurricanes nog volop mee in de strijd om promotie in de eerste klasse.
© Archieffoto
Softbal

Doordat er in de promotiepoule van de eerste klasse zo links en rechts heel wat puntendelingen plaatsvinden, is de 2-2 die Hilversum Hurricanes boekte tegen DVH niet desastreus.

Orioles staat nu solo aan kop met tien punten uit zes duels. Vier ploegen, waaronder Hilversum Hurricanes, volgen op twee punten. ,,Met name aan slag presteerden we onder de maat’’, had coach Edwin Pieneman gezien. In het eerste duel kwam zijn ploeg nog weg met het tekort aan slagkracht: 5-2. Een goed begin, waarin een 3-0 voorsprong werd genomen, en het afstraffen van de fouten van DVH maakten het verschil. Pieneman: ,,Maar in de tweede wedstrijd kwamen we er niet aan te pas. Tot aan de zevende inning hadden wij precies één honkslag laten noteren. In het slot nog een stuk of drie. Dat is te weinig.’’

De Vliegende Hollander ging er dan ook verdiend met de zege vandoor: 1-5.

Orioles was zondag een maatje te groot voor het Bussumse HCAW/Zuidvogels. Na de 10-0 nederlaag lagen er in de tweede wedstrijd wel degelijk kansen voor de meiden van David Mulder. HCAW ging de vijfde inning zelfs in met een 4-5 voorsprong. Orioles sleep vervolgens echter de messen en beukte zich naar 12-5, waardoor de mercy rule in werking trad.

Meer nieuws uit Sport Regionaal