Honkballers HCAW plaatsen zich nu ook officieel voor de play-offs om de landstitel

Honkballers HCAW plaatsen zich nu ook officieel voor de play-offs om de landstitel
Wat iedereen al wist, is nu ook offcieel: Dé Flanegin mag zich met mijn ploeg gaan opmaken voor de play-offs om de landstitel.
© Archieffoto
Honkbal

Hoewel niemand er meer aan twijfelde dat HCAW zich zou plaatsen voor de play-offs van de hoofdklasse, was er nog één overwinning nodig om deelname ook officieel veilig te stellen. Deze zege werd donderdagavond zonder veel moeite behaald bij hekkensluiter Storks: 0-7.

Ook zaterdag werd simpel gewonnen: 9-1. Gisteren verslikte HCAW zich echter in de Hagenaars (6-3), zodat het veiligstellen van de derde plek nog even op zich laat wachten.

De Bussumers kenden zaterdag een stroeve start. Door een veldfout en honkslag kwam Storks in de tweede inning op voorsprong. Een inning later kwam HCAW wel gelijk, maar het duurde tot de zesde inning voordat de thuisploeg op voorsprong kwam door een homerun van Ruendrick Piternella, met twee man op de honken. Daarna was het de weerstand gebroken en liep HCAW gemakkelijk uit naar 9-1.

Zondag ontbrak de scherpte. Pas toen Storks in de zesde inning profiteerde van twee veldfouten en vier punten scoorde, was HCAW bij de les. Vijf honkslagen leverden in de volgende inning drie punten op, maar verder kwam HCAW niet. Coach Dè Flanegin tilde niet al te zwaar aan het verlies maar zag het als een goede les. ,,We waren er vandaag niet klaar voor. Nadat zij punten maakten, schrokken we wel wakker, maar het was al te laat. We moeten daarin slimmer zijn. Je ziet ook weer dat we als team moeten blijven werken en er niet te makkelijk over moeten denken, ook tegen Storks. Gelukkig maakt het voor de stand niet zo veel meer uit.”

Met het oog op de play-offs heeft HCAW zich op het laatste moment nog weten te versterken met een werper: Gillian Wernet. De Arubaan (20) speelde vier jaar in de organisatie van profclub Baltimore Orioles en maakte deel uit van het Nederlands onder 23-team op het WK in Colombia. Gisteren gooide Wernet, die zaterdag pas in Nederland aankwam, zijn eerste ballen nog wat wisselvallig. Hij kreeg twee punten tegen door twee honkslagen maar gooide ook twee keer drie slag, voordat hij licht geblesseerd afhaakte.

Meer nieuws uit Sport Regionaal