Tim Ruijter maakt zijn favorietenrol waar op het open toernooi van TV Huizen

Tim Ruijter maakt zijn favorietenrol waar op het open toernooi van TV Huizen
Tim Ruijter maakte zijn favorietenrol waar bij het open toernooi van TV Huizen.
© Archieffoto
Tennis

Hij kijkt tevreden en dat mag. Martijn Vos heeft, naar het zich laat aanzien, de veertigste editie van het EMT Open Toernooi van tennisvereniging Huizen tot een goed einde gebracht.

Ze zijn een uurtje bezig met de laatste negentien wedstrijden van de finaledag en over twee uur begint de laatste en belangrijkste ’pot’ van het toernooi: de herenenkelspelfinale. ,,Het is altijd een hele klus en alles moet met vrijwilligers, maar het zit er bijna op”, aldus de vice-voorzitter. ,,Het was een mooie week voor de 267 deelnemers.” Dan staat hij op en zegt: ,,Ik zal de finalisten bij de heren voor je halen.”

Het is weliswaar een open toernooi, maar bovenal een strijd tussen tennisclubs uit de regio . Beide finalisten komen dan ook uit de buurt. Huizenhoog favoriet is Tim Ruijter, van De Bijvanck uit Blaricum. Heel verrast is hij niet door zijn finaleplaats, de tennistrainer is als eerste geplaatst. ,,Er hangt eigenlijk niets van af, maar toch ik voel wel wat druk. Nu moet ik het wel waarmaken. De andere partijen waren pittig en dat had ik niet verwacht.”

Hij moet het straks opnemen tegen Jesse Trommel van het Hilversumse De Gooische Vallei. De twee kennen elkaar. Ruijter: ,,Ik speel de hele zomer op toernooien in de buurt en je komt elkaar af en toe tegen. Op papier ben ik beter en ik ga ervan uit dat ik ga winnen, maar je het weet nooit helemaal zeker.”

De underdog maakt zich totaal niet druk. ,,Het gaat ieder jaar beter, ik maak nog steeds progressie’’, vertelt Trommel, terwijl hij nog een slokje van zijn water neemt. ,,Tim is de favoriet, in de ranking staat hij ruim een punt hoger. Ik maak me geen illusies. Aan de andere kant zou het wel mooi zijn om te winnen, want de vorige trainer van De Bijvanck, Joop van Kooij, heb ik ook al verslagen. Tim is gewoon de volgende”, bluft hij met een grijns.

Primeur

Het is zeker niet de eerste keer dat hij op het toernooi van Huizen uitkomt, voor Trommel is dat vaste prik. ,,Ik speel hier al jaren, maar de finale in het herenenkelspel heb ik nog nooit gehaald. Wel mooi, want alle druk ligt daarom bij Tim. Voor mij is in de finale staan al knap. Winnen is een mooie bonus.”

Cadeautjes worden er echter niet uitgedeeld. Ruijter doet wat er van hem verwacht wordt. In de eerste set geeft Trommel nog wel een beetje tegenstand en pakt hij nog drie games. Daarna is het verzet gebroken en zonder problemen pakt Ruijter ook het tweede bedrijf (6-1) en daarmee de toernooiwinst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal