Erkend ’pechvogel’ Willem Hoolwerf breekt zijn bekken bij nieuwe valpartij op de fiets

Erkend ’pechvogel’ Willem Hoolwerf breekt zijn bekken bij nieuwe valpartij op de fiets
Het wielerseizoen was Willem Hoolwerf (l), ondanks winst bij het districtskampioenschap Midden-Nederland, niet erg gunstig gezind.
© Archieffoto
Wielrennen

Voor Willem Hoolwerf is er, na een ernstige valpartij tijdens een training afgelopen week, een voortijdig einde gekomen van zijn wielerseizoen. De Eemdijker brak daarbij zijn bekken.

Zelfs de voorbereiding op het marathonschaatsseizoen bij zijn ploeg AB Vakwerk komt mogelijk in gevaar voor Hoolwerf, die zeker acht weken uit de roulatie is.

Het ging mis bij een onschuldige valpartij tijdens een training met Christian Hoekstra. „Mijn voorwiel gleed weg en ineens lag ik op de grond. Ik kon helemaal niks meer. Ik moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, mijn linkerbeen kon ik niet meer aansturen. Toen wist ik wel dat het foute boel was”, aldus de pechvogel van dit wielerseizoen.

Hoolwerf won vorige maand het districtskampioenschap Midden-Nederland bij de elite. Een week later ging het mis bij het wielercriterium van Roden. Hoolwerf kwakte harde tegen het asfalt en liep daarbij een hartkneuzing op. Amper daarvan hersteld, zit hij dus opnieuw in de ziekenboeg. „Zo’n knullig valpartijtje vlak voor het schaatsseizoen, dat wil je natuurlijk niet. Ga je in de koers met vijftig per uur onderuit, oké. Dat is het risico van het vak. Maar zó? Ik hoop dat ik eind augustus weer kan trainen. Ik hoef gelukkig niet geopereerd te worden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie