Bordjes fietsroute helpen Weesper basisschooljeugd bij verkeersexamen

Verkeerswethouder Léon de Lange en kinderen van de Van der Muelen-Vastwijkschool wijzen samen met hun leraar Peter Pos op het bordje dat de route voor het fietsexamen aangeeft.
© Foto Gemeente Weesp
Weesp

Voor het eerst hebben leerlingen van basisscholen in Weesp hun fietsexamen kunnen afleggen volgens een van te voren uitgezette route die permanent blijft hangen.

Ruim honderd kinderen hebben dit schooljaar in Weesp hun verkeersexamen gehaald. Daarvoor hebben ze kunnen oefenen op een door de gemeente uitgezette examenroute, die is aangegeven op borden met een groene pijl. Die borden blijven nu permanent hangen. Zo wil de gemeente ouders de kans geven hun kinderen voor te bereiden op het examen.

,,Ik hoor vaak dat ouders het eng vinden hun kinderen naar school te laten fietsen en dat vind ik jammer’’, aldus verkeerswethouder Léon de Lange.

,,Met de bordjes wil ik ouders de kans geven samen met hun kinderen te oefenen, zodat zij leren veilig hun weg door het verkeer te vinden. Ik hoop dat kinderen dan ook vaker met de fiets naar school gaan.’’

De Lange is heel blij dat er ruim honderd kinderen geslaagd zijn. Toch ziet hij ook ruimte voor verbetering. ,,Het is natuurlijk helemaal goed als volgend jaar alle basisscholen in Weesp meedoen aan het verkeersexamen. Dit jaar waren dat vier van de zes Weesper scholen. Als alle basisscholen meedoen kunnen we nog meer kinderen met een veilig gevoel de weg op sturen.’’

Veiligheid voor fietsers vindt het gemeentebestuur belangrijk. Zo heeft de gemeente voor de aanleg van de rotonde bij de Amstellandlaan advies gevraagd aan de fietsersbond. Dat heeft geleid tot een plan dat de doorstroom bevordert én fietsers een veilige route biedt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.