Grachtenfestival maakt uitstapjes naar Gooi en Vechtstreek

De Huizer Botterwerf in één van de locaties in Gooi en Vechtstreek waar het Grachtenfestival volgende maand neerstrijkt.
© Studio Kastermans/Leon Dakkus
Hilversum

Het Grachtenfestival dat volgende maand voor de twintigste keer wordt gehouden in en rond de hoofdstad, maakt dit jaar uitstapjes naar het Gooi en de Vechtstreek. Op vijf plekken in deze regio staan in totaal elf optreden geprogrammeerd.

Het vermaarde Amsterdamse festival, dat van 9 tot 18 augustus wordt gehouden, heeft zijn oog laten vallen op De Groene Afslag op het Crailo-terrein in Laren, de Botterwerf in de Nautisch Kwartier in Huizen, de Van Houtenkerk in Weesp, Ottenhome in Kortenhoef en buitenplaats Doornburgh in Maarsen.

Bij Doornburgh verzorgt het Babylon Quintet op 12 augustus twee optredens. Het blazersensemble VIB Brass speelt een dag later om 19 en 21 uur jazz- en filmmuziek op een ponton in het water van jachthaven Ottenhome. Op 14 augustus verhuist het festival naar Weesp, waar de strijkers van Club Classic en celliste Julia Tom in twee concerten werk van Schubert in de Van Houtenkerk ten gehore zullen brengen. Diezelfde dag voert het Nederlands Saxofoonoctet het Canto Ostinato van Ten Holt tweemaal uit op de de Botterwerf in Huizen.

De Groene Afslag in Laren biedt op 17 augustus ’s ochtends twee familievoorstellingen van Jeff en Conchita, die hun publiek meenemen naar de wereld van de flamenco. ’s Middags komen ook Mascha van Nieuwkerk (cello) en Jeff Heijne (gitaar) naar het Crailo-terrein om daar hun nieuwe programma ’Between Us’ ten gehore te brengen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.