Premium

Groen licht voor het besteden van mobiliteitsfonds, wel met een voorwaarde

Groen licht voor het besteden van mobiliteitsfonds, wel met een voorwaarde
hilversum

Wethouder Annette Wolthers kan beginnen met het uitgeven van de dikke miljoen euro die in kas van het mobiliteitsfonds zit. De raad stemde hier woensdag mee in. Wel moet bij bedragen van meer dan een ton overlegd worden met de gemeenteraad.

Het Mobiliteitsfonds, vooral bedoeld om te weinig aangelegde parkeerplaatsen elders in Hilversum op een of andere manier te compenseren, is in de tien jaar na oprichting nauwelijks aangesproken door de gemeente. Wethouder Wolthers wil hier graag verandering in brengen. „Ik ben in De Gooi- en Eemlander laatst uitgebeeld op een varken (een cartoon, red.), ik zit bovenop een spaarvarken en ik zou dat geld graag willen uitgeven”, lacht ze. „En als dat meer is dan een ton, gaat dat via u begrijp ik.”

Wolthers gaat dus akkoord met het amendement dat door een groot aantal raadspartijen werd ingediend. Daarin werd gesteld dat het college het geld mag uitgeven, zoals zij gevraagd hebben. Maar zodra de uitgave groter is dan 100.000 euro, moet deze eerst worden voorgelegd aan de raad.

Eerder gaf een woordvoerder van de gemeente aan dat het geld gebruikt kan worden voor de aanleg van extra parkeerplaatsen in Hilversum. „Verderop in dit jaar komen er nog verschillende kansen aan om uit dit fonds te dekken. Een voorbeeld is een experiment met slim parkeren als onderdeel van Smart City.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.