Blaricum investeert in drie sportclubs; financiële injectie om accommodaties up-to-date te maken

Blaricum investeert in drie sportclubs; financiële injectie om accommodaties up-to-date te maken
Het tennispark van de Bijvanck is eerder dit jaar helemaal op de schop gegaan.
© Studio Kastermans/Leon Dakkus
Blaricum

Drie Blaricumse sportclubs krijgen van de gemeente dit jaar een fijne financiële injectie waarmee ze hun accommodaties weer up-to-date kunnen maken. Alleen tennisvereniging BLTC valt vooralsnog buiten de boot.

De gemeenteraad van Blaricum stemde dinsdag zonder er nog een woord aan vuil te maken unaniem in met de investeringssubsidies voor turnvereniging Vlugheid & Kracht, de Stad en Lande Ruiters en tennisvereniging Bijvanck. In totaal gaat er ruim 130.000 euro naar de drie clubs.

De turnvereniging krijgt 5200 euro voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen. Naar Stad en Land Ruiters gaat ruim 10.000 euro voor de renovatie van het parkeerterrein. Het leeuwendeel van de gelden (115.000) is bestemd voor LTV Bijvanck, die dit voorjaar haar acht tennisbanen ingrijpend heeft gerenoveerd. Bedoeling van deze financiële injecties is dat uiteindelijk alle accommodaties van Blaricumse sportclub up-to-date en toekomstbestendig worden.

Hoewel zij daar wel om gevraagd heeft, krijgt tennisvereniging BLTC dit jaar nog geen bijdrage van de gemeente. De club heeft samen met drie bemiddelde leden plannen voor de broodnodige renovatie van haar park, maar de financiering daarvan is nog niet helemaal rond. Volgens verantwoordelijk wethouder Anne-Marie Kennis is de gemeente in gesprek met de club over een oplossing. Eerder deze maand zei ze te verwachten dat die gevonden zal worden. Als dat gebeurt, kan de tennisvereniging zo nodig volgend jaar opnieuw een aanvraag voor een investeringssubsidie indienen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie