Twee jaar vertraging: nieuwbouw politiebureau op de Groest pas klaar in 2024

Twee jaar vertraging: nieuwbouw politiebureau op de Groest pas klaar in 2024
Het huidige politiebureau aan de Groest.
© foto studio kastermans
Hilversum

De sloop van het politiebureau op de Groest in Hilversum en het daarna plaatsen van nieuwbouw loopt een behoorlijke vertraging op. Volgens de politie duren de werkzaamheden waarschijnlijk twee jaar langer dan in eerste instantie gedacht. In 2024 moet het nieuwe bureau klaar zijn.

Het doel was om de medewerkers van de huidige meldkamers in Naarden, Utrecht en Lelystad vanaf begin 2022 in Hilversum te laten werken. In totaal zo’n tweehonderd mensen moeten er dan ploegendiensten gaan draaien.

Volgens de politie is de ontstane vertraging voortgekomen uit onderzoek op het terrein op de Groest en het in kaart brengen van alle eisen en wensen waaraan het nieuwe gebouw inclusief een moderne meldkamer zou moeten voldoen.

Uit deze studies blijkt volgens de politie dat de complexiteit van het gehele project groter is dan gedacht. De belangrijkste veroorzakers van de vertraging zijn de sloop en nieuwbouw in het Hilversumse centrum en de gewenste ondergrondse parkeervoorziening.

Het is nog niet bekend wanneer de sloopwerkzaamheden van start gaan. Volgens een woordvoerster zijn er nu diverse variaties die eerst tegen elkaar af worden gezet. Wanneer er een variant gekozen is, kan er een planning worden gemaakt. Hierbij is volgens de woordvoerster niet uitgesloten dat er meer vertraging zal ontstaan.

Ook over een tijdelijke locatie voor het politiebureau ergens anders in Hilversum tijdens de werkzaamheden is geen duidelijkheid.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie