Brandweer van Eemnes koelt oververhitte kinderen af

Brandweer van Eemnes koelt oververhitte kinderen af
Waterpret dinsdag na schooltijd met de brandweer op de Mariaschool in Eemnes.
© foto’s studio kastermans/leon dakkus
Hilversum

Dolle boel bij de Mariaschool in Eemnes: de brandweer kwam langs! Gelukkig niet om een brand te blussen, maar om oververhitte schoolkinderen even lekker af te koelen na een plakkerig ochtendje in de klas.

„Ach ja, contacten hè”, grijnst directeur Elmar Zwart. „Een van de ouders zit bij de brandweer.” De school maakte er meteen een compleet waterspektakel van. „Ja joh, de kinderen hebben badpak, zwembroek en waterpistooltjes meegenomen, leuk toch.” De school was eerder uit dan anders, net als veel andere scholen had de Mariaschool een tropenrooster.

Poffertjesbakker Chris Hilferink van de kraam in de Baarnse Pekingtuin had zichzelf ook een tropenrooster gegeven. Hij hield zijn kraam gesloten. „Veel te heet voor poffertjes. Bij zulke temperaturen komt niemand. Dan sta je beslag te maken dat je na een paar uur weg kan gooien. Ik heb mezelf een dag vrij gegeven. Woensdag om elf uur zijn we weer open.”

De Bunschoter avondvierdaagse was maandagavond nog vol goede moed gestart, maar dinsdag vond de organisatie het echt te heet om de stoet de weg op te sturen. Heeft geen gevolgen voor de medaille die aan het eind op de deelnemers ligt te wachten trouwens.

Mineralen

Brandweer van Eemnes koelt oververhitte kinderen af
Het is zien en gezien worden in de sloepjes op de Vecht.

Na een uurtje krachttraining was het voor de sporters van de Feel Good Studio in Hilversum tijd om af te koelen met een waterpistolengevecht. Ook de trainsters grepen naar de wapens. „We trainen door maar passen de workouts aan”, zegt trainster Irma van de Pol. „Rustig aan, meer kracht dan conditie. Drink voldoende en vul je mineralen aan. Drink bijvoorbeeld een kopje bouillon na de training. Je lichaam heeft zout nodig.”

Een duik in de eigen haven. Voor het personeel van Ottenhome in Kortenhoef begint het een traditie te worden op tropische dagen. Ze zochten gistermiddag verkoeling tussen het harde werken door.

Brandweer van Eemnes koelt oververhitte kinderen af
Zien en gezien worden in je sloep op de Vecht.

Op het terras van paviljoen Uit & Meer aan de Vecht bij Weesp was het de hele dag vechten om een tafeltje. Bootjesbezitters legden aan voor een salade geitenkaas of een hippe poke bowl. Een jaar na de vernietigende brand draait de zaak weer op volle toeren. Op het terras zagen de gasten hoe aan de overkant van de rivier kinderen in het water sprongen en begroet werden door nieuwsgierige koeien. Ook die zochten verkoeling in het water.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie