Hilversumse beddenverkoper weet: ’Tropische nachten zijn helse nachten’

Hilversumse beddenverkoper weet: ’Tropische nachten zijn helse nachten’
Beddenverkoper Jermy Hagebeuker slaapt zelf slecht met het warme weer.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Hilversum

Het zweet staat op zijn voorhoofd, terwijl binnen de airco toch aardig staat te blazen. Slaapspecialist Jermy Hagebeuk (42) van de Hilversumse beddenzaak Caressse boxsprings (onderdeel van Roobol) slaapt zelf slecht met dit warme weer, bekent hij.

Een bekend verschijnsel volgens de winkelmanager als de temperaturen ’s nachts zoals deze week richting de twintig graden gaat. ,,Tropische nachten zijn vaak helse nachten. Inslapen is voor veel mensen moeilijk. Ik heb wel tips. Hou overdag alles in de slaapkamer potdicht. Gordijnen en ramen. Tegen een uur of acht als het iets afkoelt zet je alles tegen elkaar open. Frisse lucht is bevorderlijk voor een goede nachtrust. Vergeet dan niet de horren voor het raam anders krijg je muggen en houden die je weer uit je slaap. En veel drinken is het advies maar bedenk dan wel dat je ook ’s nachts je bed uit moet om te plassen. Lig je met een beetje pech weer lang wakker.”

Pocketvering

Matras en beddengoed kunnen je ook aardig wakker houden in extreem warme nachten. ,,Zo min mogelijk schuim, geen latex of polyether. Daar blijft warmte en vocht in zitten. Je transpireert nu makkelijke een paar liter per nacht. Een matras met pocketvering is het beste in de zomer. Dat ventileert beter.”

Een donzen dekbed kunnen weinig mensen verdragen als het ’s nachts zo warm is. ,,Een katoenen laken of zomerdeken, die zijn perfect. Mensen willen wel graag iets over zich heen hebben. Geeft een veilig gevoel. Mijn tip is ook om een half uur voordat je gaat slapen af te bouwen. Niet meer op je telefoon of laptop. Geen enkel scherm. Pak je rust voordat je naar bed gaat.” Na 23 jaar in de woninginrichting weet Hagebeuk uit de dagelijkse praktijk dat de zomers in Nederland heter en natter zijn geworden. ,,Vloeren zetten door de hogere luchtvochtigheid meer uit dan vroeger, we moeten tegenwoordig ruimer leggen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie