Softbal: Voortvarende start Hilversum Hurricanes, HCAW mag ’genieten en rijpen’

Softbal: Voortvarende start Hilversum Hurricanes, HCAW mag ’genieten en rijpen’
Hilversum Hurricanes (eerder dit seizoen).
© Archieffoto
Softbal

Hilversum Hurricanes is sterk begonnen aan de promotiepoule. In het eerste duel met DSS waren de Hilversumsen heer en meester. Ze wonnen in vijf innings met 7-0.

Wedstrijd twee verliep heel wat minder voortvarend. Doordat pitcher Jeanine van Ancum te kampen kreeg met een kapotte schoen, maakte zij een matige start door. Na een 0-3 achterstand werd het zelfs 0-5, doordat DSS wel raad wist met de onzeker bewegende pitcher. Vooral de Amerikaanse huurling Courtney Sinas raakte de ballen uitstekend.

Nadat de schoen van Van Ancum provisorisch was gerepareerd met tape volgde het herstel. In de laatste inning werd het 5-5. Met twee en drie bezet en één nul gaf de coach aan Nurish Fokkens de logische opdracht om een squeeze te spelen. De actie mislukte waarop de plaatscheidsrechter Fokkens met drie slag naar de kant stuurde. Maar zij had de squeeze-poging gedaan met één slag op zak. Na het nodige gediscussieer mocht Fokkens terugkeren. Tot verbazing van iedereen werd zij direct weer weggezonden. Fokkens had ongeoorloofd de dug-out opgezocht. Dat zij dat had gedaan in opdracht van de scheidsrechter deed er duidelijk niet toe. Vanwege alle ophef smaakte de winnende 6-5 die ontstond uit een rake klap van Jeanine van Ancum zoet als honing.

HCAW/Zuidvogels herstelde zich prima van de 4-7 nederlaag tegen BA Gophers uit Maassluis door het tweede duel met 10-9 te winnen. De ploeg van coach David Mulder speelt het competitievervolg zonder enige druk. Genieten en rijpen is het devies. „Wij willen voor de sterkere teams in de poule een plaaggeest zijn.”

Aan promoveren denkt niemand. In de eerste partij brak een zwakke openingsinning HCAW op. De vier punten die daarin werden geslikt bleken uiteindelijk teveel van het goede. Het gaatje kon niet worden gedicht. Het werd na zeven innings 4-7. In het tweede duel leek de zesde inning de ploeg fataal te worden. Nadat HCAW/Zuidvogels in de vijfde inning op een haar na de winst via de mercyrule miste (het team bleef steken op 10-4), richtte Gophers zich ineens weer op: 10-9. Dat zijn meiden een inning later uiterst cool de drie benodigde nullen én de bijbehorende winst realiseerden, stemde Mulder zeer tevreden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie