Goed NK voor de ritmische gymnasten van GTVH

Goed NK voor de ritmische gymnasten van GTVH
Eva Tissink (hier bij een districtskampioenschap in 2017).
© Archieffoto
Ritmische gymnastiek

Met twee gouden, één zilveren en een bronzen medaille keerden de ritmisch gymnasten van GTVH tevreden terug naar Hilversum na een weekend NK in Ahoy.

Zaterdag stond er een nieuw onderdeel op het programma, de Ahoy Team Cup, vooral bedoeld voor gymnasten uit de tweede divisie en het B-niveau van de eerste divisie. GTVH stond met een mooi gemêleerd gezelschap aan de start: vijf individuele oefeningen, een duo-oefening en een groepsoefening. De scores logen er niet om en het totaal werd beloond met een zilveren medaille.

Op zondag was het NK voor de groepen in de eerste divisie. De junioren draaiden eerst hun hoepeloefening. Eén wissel werd niet gevangen en dat kostte ze net het podium. Niettemin een keurige vierde plaats. En ondanks een flinke knoop in één van de linten wisten zij op dat onderdeel zelfs beslag te leggen op het brons.

De senioren, drie weken geleden op de plaatsingswedstrijd nog goed voor goud, moesten dit keer genoegen nemen met twee vijfde plaatsen.

Op zondag vond tevens de Ahoy Cup voor tweede divisie-groepen plaats. De seniorengroep is het hele jaar al sterk geweest, met louter gouden medailles. Het NK in mei hadden zij ook al glansrijk gewonnen. En ook nu werd bij beide oefeningen met meer dan twee volle punten voorsprong het goud gewonnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie