Wielrennen: Kool helemaal terug na aanrijding, Pastoor pakt ploegentijdrit, Hoolwerf komt ten val

Wielrennen: Kool helemaal terug na aanrijding, Pastoor pakt ploegentijdrit, Hoolwerf komt ten val
Wielrennen

Eemdijker Gerco Pastoor en Charlotte Kool uit Kortenhoef hebben het uitstekend gedaan in het meerdaagse wielercriterium in Roden. Pastoor, de kersverse districtskampioen van Midden-Nederland bij de beloften , won de ploegentijdrit over 19,5 kilometer met zijn team Allinq Krush De IJsselstreek.

Met haar vlijmscherpe eindsprint pakte Kool zaterdag de zege in het wielercriterium bij de dames, in de categorie elite en beloften. Ze bleef haar ploeggenoot Minke Bakker uit Monster nipt voor. Kool eindigde in de tijdrit als tweede met haar team Jan van Arckel, gisteren werd ze elfde in het tweede criterium.

Ongeluk

Drie weken geleden liep de 20-jarige Kortenhoefse nog een hersenschudding op nadat ze door een auto geschept was. Nu beschouwt ze haar prima prestaties in Roden als een teken dat ze goed gerevalideerd is. Een week voor het ongeval won Kool nog de Ronde van Nes aan de Amstel.

Minder succesvol was Willem Hoolwerf, die zaterdag bij het wielerfestijn in Roden hard tegen het asfalt kwakte en daarom zondag niet aan de start kon verschijnen. Daarmee ging hij neefjes Bart en Evert Hoolwerf achterna, die twee weken geleden ook al ten val waren gekomen in een wegklassieker. Evert hield daar een gebroken pols aan over en Bart flinke schaafwonden op zijn knieën. Nu moest ook Willem het dus ontgelden. „Ik heb een gekneusd hart opgelopen, ik wist ook niet dat dat kon”, laat hij luchtig weten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie