Premium

Toch feesten op kermis in Blaricum; lucht tussen horeca en gemeente lijkt geklaard

Toch feesten op kermis in Blaricum; lucht tussen horeca en gemeente lijkt geklaard
Er wordt dit jaar toch gefeest op de Blaricumse kermis.
© STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Blaricum

Blaricum kan dit jaar toch feesten tijdens de kermis. Na een gesprek met de burgemeester lijkt de lucht geklaard tussen de gemeente en de horeca. Op zaterdag wordt gefeest op eigen terrein, van maandag tot en met woensdag gaat het als vanouds ook op straat los.

Hoe het allemaal toch op z’n pootjes terecht heeft kunnen komen, daarover tasten de uitbaters van de Blaricumse horecagelegenheden het Vitus en d’Ouwe Tak enigszins in het duister. Maar één ding is hen duidelijk: ze mogen toch feesten organiseren. Vergeten is hun dreigement om tijdens de kermisdagen helemaal niets te doen en de vergunningen zijn aangevraagd.

Op maandag tot en met woensdag blijft dus alles bij het oude en zorgt de horeca voor beveiliging op de straten tussen de d’Ouwe Tak, het Vitus en Moeke Spijkstra, precies zoals de gemeente dat eiste. ,,Op zaterdag mogen we conform de reguliere vergunningen binnen een band laten spelen en op eigen terrein gasten ontvangen. Op straat wordt dan niets georganiseerd. Geen podium, geen tap, maar ook geen extra beveiliging. Hoe dat zal gaan moeten we afwachten.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.