Premium

Het regent vragen over het nieuwe parkeerbeleid in Weesp, inloopmiddag goed bezocht

Het regent vragen over het nieuwe parkeerbeleid in Weesp, inloopmiddag goed bezocht
Parkeerdruk aan de Ossenmarkt in Weesp is er zelfs in de winter.
© Archieffoto Studio Kastermans
Weesp

Tientallen Weespers hebben woensdag de regen getrotseerd om op het stadhuis de inloopbijeenkomst over het nieuwe parkeerbeleid bij te wonen.

Het gemeentebestuur wil een combinatie van betaald en vergunningparkeren invoeren. Parkeerruimte is een schaars goed in Weesp.

Tijdens de inloop in het stadhuis regende het woensdagmiddag vragen van inwoners. Veel vragen gingen over waar bezoekers van de stad hun auto kwijt kunnen als vergunningparkeren wordt ingevoerd. Zo vroeg een bewoonster van de wijk Leeuwenveld met een praktijk aan huis, waar haar cliënten hun auto straks kwijt kunnen. Ook waren er vragen over de geldigheidsduur van de vergunningen. Bewoners van de Muiderhof informeerden of ze als vergunninghouders een ’eigen’ parkeerplaats aangewezen krijgen. Een andere vraag die leefde, was waarom Weesp niet kiest voor satellietparkeerterreinen aan de rand van de binnenstad. Een van de ambtenaren antwoordde dat het gemeentebestuur eerst wil kijken of het nieuwe parkeerbeleid helpt. Zo niet, dan komen deze terreinen misschien in beeld. Een bewoonster van de Julianastraat vindt dat er nog veel moet gebeuren voordat het zo ver is: ,,Een vergunning is nog geen parkeerplek. Ik wil voor de deur staan.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.