Premium

Uur U nadert voor verhuisplan Hoogvliet in Hilversum: internetpetitie loopt, insprekers hebben zich gemeld

Uur U nadert voor verhuisplan Hoogvliet in Hilversum: internetpetitie loopt, insprekers hebben zich gemeld
Hoogvliet wil weg uit winkelcentrum Chatham.
© foto STUDIO KASTERMANS/ BEN DEN OUDEN
Hilversum

Uur U nadert voor supermarkt Hoogvliet, omwonenden van winkelcentrum Chatham aan de Admiraal de Ruyterlaan, bewoners van de Bosdrift en de in die buurt gevestigde buurtsuper Jongerius. Donderdagavond wordt het verhuisplan van Hoogvliet van Chatham naar Bosdrift besproken in de Hilversumse raadsommissie.

Een dit weekeinde op internet gestarte petitie tegen de verhuizing van de super is op het moment van schrijven ruim 150 keer ondertekend.

Een aantal ondertekenaars zegt te vrezen dat buurtsuper Jongerius aan de Piet Heinstraat het loodje legt als Hoogvliet zich om de hoek vestigt. Jongerius wordt geroemd om z’n sociale functie in de buurt.

Inmiddels hebben zich ook al zes insprekers gemeld voor de commissievergadering, donderdagavond in het raadhuis. Insprekers kunnen zich tot het begin van de vergadering nog melden.

Het verhuisplan van Hoogvliet naar de vroegere plek van garage Stam aan de Bosdrift is omstreden. De supermarkt wil graag, maar veel omwonenden van zowel de huidige als de beoogde locatie hebben bedenkingen.

Burgemeester en wethouders gaan onder voorwaarden akkoord met het verhuisplan, omdat het volgens de gemeentebestuurders de enige mogelijkheid is om een grote supermarkt in dat deel van Hilversum-Zuid te behouden.

De voorwaarden die b en w stellen richten zich onder meer op garanties voor parkeren en verkeersveiligheid. Bovendien moet Hoogvliet zelf een invulling regelen voor de achter te laten ruimte in winkelcentrum Chatham.

Duidelijk is dat er geen nieuwe winkel in de eventueel achter te laten ruimte komt. Hoogvliet wil graag groter groeien en zegt dat uitbreiding in Chatham niet mogelijk is.

De onlinepetitie is hier te vinden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.