Officiële opening eerste fase Nieuw Zuid Hilversum

Officiële opening eerste fase Nieuw Zuid Hilversum
November 2018: de klus vordert gestaag.
© Archieffoto: Studio Kastermans/Leon Dakkus
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes verricht donderdagmiddag de officiële opening van de eerste bouwfase van het nieuwe woonwijkje Nieuw Zuid.

De eerste drie gebouwen van de nieuwe duurzame wijk zijn opgeleverd en inmiddels bewoond. Dat wordt donderdag gevierd tijdens een ’opleverfeest voor de eerste fase’ voor bewoners en genodigden in een feesttent op het parkeerterrein voor gebouw Rubina. Na de inloop zijn er vier speeches, direct gevolgd door een ’razendsnelle en onnavolgbare wrap-up’ van woordkunstenaar Atta de Tolk.

Op de kaart

Daarna zet burgemeester Pieter Broertjes samen met enkele bewoners ’dit nieuwe prachtige stukje Hilversum letterlijk en figuurlijk op de kaart’. Na deze officiële openingshandeling kunnen de aanwezigen napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De drie gebouwen die als eerste zijn opgeleverd maken deel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Nieuw Zuid. Die staat op de plek van het oude zorgcentrum Zuiderheide van Zorggroep Amaris.

Dudok Wonen ontwikkelt hier duurzame en levensloopbestendige gebouwen met in totaal 200 moderne appartementen in de sociale- en vrije-sectorhuur en zorgwoningen, met allerlei wijkvoorzieningen zoals een kinderdagverblijf en een gezondheidscentrum.

Amaris

Ouderenhuisvester Habion heeft een van de gebouwen, Rubina, in exploitatie genomen en verhuurt het in zijn geheel aan zorgaanbieder Amaris.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.