Premium

Acute pitchersproblemen voor winnend HCAW: naast Arij Fransen ook Jiorgeny Casimiri naar Amerika

Acute pitchersproblemen voor winnend HCAW: naast Arij Fransen ook Jiorgeny Casimiri naar Amerika
Startend werper Kaj Timmermans blijft HCAW wél trouw.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Honkbal

Omdat de wedstrijd HCAW-DSS vanwege het Pinkster-jeugdtoernooi zondag pas om zes uur begon, was vooraf al duidelijk dat de uitslagen van de andere wedstrijden in de honkbal hoofdklasse gunstig waren uitgevallen. Om daarvan te kunnen profiteren, moet er wel zelf gewonnen worden. Uiteindelijk lukte dat, maar niet zonder de nodige moeite. In een wedstrijd die alle kanten op ging, trokken de Bussumers met 10-7 aan het langste eind. De uitwedstrijd van zaterdag werd afgelast vanwege het slechte weer en wordt dinsdagavond ingehaald.

Lang liep HCAW, dat donderdag het eerste treffen al met 3-0 won, achter de feiten aan. DSS kwam - geholpen door een veldfout - al snel op 0-1 en verdubbelde even later de voorsprong. In de zesde inning maakte HCAW gelijk, maar de Haarlemmers toonden veerkracht en pakten wéér een voorsprong: 2-4. Dankzij een duur foutje van DSS en een homerun van Rodney Daal kwamen de Bussumers een inning later voor het eerst aan de leiding (5-4), maar wederom sloeg DSS direct terug: 5-7. Vijf punten door vier vrije lopen op rij, gevolgd door tweehonkslagen van Bob van der Meer en Rodney Daal in de achtste inning deden de wedstrijd weer kantelen in het voordeel van HCAW, waarna closer Arij Fransen de klus soeverein afmaakte.

Coach Dè Flanegin was opgelucht dat de punten uiteindelijk in Bussum beleven: ,,We moesten diep gaan en hebben er tot het einde voor gevochten. We kwamen langzaam op gang, maar de knuppels kwamen op tijd. DSS bracht ons zelf terug in de wedstrijd. Dat moet je aanpakken en dat hebben we gedaan.”

In de aanloop naar de wedstrijden tegen DSS deed zich voor HCAW een onverwacht probleem voor. Nadat Fransen enkele weken terug al een contract tekende bij Major League-club Cincinnati Reds, kiest nog een werper voor een profavontuur aan de overkant van de oceaan: reliever Jiorgeny Casimiri heeft getekend bij de Toronto Blue Jays. Wanneer beide werpers vertrekken en hoe lang ze nog in het shirt van HCAW te bewonderen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. In Toronto krijgt Casimiri overigens gezelschap van Sem Robberse. De pitcher van Quick Amersfoort, die vorig jaar voor HCAW zijn hoofdklassedebuut maakte, wordt eveneens prof bij de Blue Jays.

Manager Frank Mooijman heeft gemengde gevoelens bij het vertrek van Fransen en Casimiri. ,,Het is prachtig voor hen dat ze deze kans krijgen en die moeten ze ook zeker met beide handen aangrijpen. Het is ook een blijk van waardering naar de club toe. Maar ondertussen hebben we wel een probleem op te lossen. Hoe we dat gaan doen? Dat we er druk mee bezig zijn, is op dit moment het enige dat ik kan zeggen.”

Behalve de twee jongelingen heeft ook Oscar Meuris, eveneens pitcher, recent afscheid genomen, hetgeen bijdraagt aan het acute pitchersprobleem van HCAW.

Meer nieuws uit Sport Regionaal