Nederhorst wint op karakter van RCH in duel vol spanning

Nederhorst wint op karakter van RCH in duel vol spanning
Nederhorst in de stromende regen (aan het begin van dit seizoen tegen Wasmeer).
© Archieffoto
Nacompetitie derde klasse/vierde klasse zondag

Tot diep in blessuretijd was het razend spannend in het duel tussen Nederhorst en RCH.

De bezoekers kwamen in de 85ste minuut op 3-2 en kregen ook nog eens zeven minuten extra tijd om de gelijkmaker te forceren. „Waar al die blessuretijd vandaan kwam, weet ik ook niet”, verzuchtte Nederhorst-trainer Jouri de Bruin. „Daardoor was het wel heel spannend. Op karakter hebben we gewonnen.”

Voor de Bergers, die zich via de nacompetitie moeten zien te handhaven, was de tegenstander uit Heemstede een compleet onbekende. De Bruin: „We hebben de ploeg alleen maar mee kunnen geven dat ze moesten strijden voor wat ze waard zijn en dat hebben ze gedaan.”

De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar na tien minuten kwam RCH op 0-1. Sander Verheul zorgde er voor dat Nederhorst met een voorsprong kon gaan rusten. Uitblinker Joris van Tol leek het duel vroegtijdig te beslissen, maar het werd dus toch nog spannend.

Nu wacht Winkel, al kan het ook zomaar zijn dat Nederhorst al veilig is. De Bruin: „Er zijn zoveel zondagclubs gestopt, ik hoop dat we nu al klaar zijn. Zo niet, dan krijgen we bij verlies denk ik nog extra herkansingen. Woensdag horen we meer.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal