Een gebroken ketting kost Kyle Agterberg de nationale titel bij het NK mountainbike streetrace

Een gebroken ketting kost Kyle Agterberg de nationale titel bij het NK mountainbike streetrace
Kyle Agterberg (aan kop in de Maartensdijkse Acht 2017).
© Archieffoto
Moutainbiken

Kyle Agterberg wist het zeker in de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap MTB streetrace, met vijftig meter voorsprong op een klein achtervolgend groepje. Als hij in het Brabantse Goirle over de finish kwam, zou het Wilhelmus voor hem klinken. Het liep net even anders.

„Wat baal ik hier ontiegelijk van, het kon niet meer misgaan. Maar ineens brak mijn ketting. Daar sta je dan”, verzuchtte de Maartensdijker, die uiteindelijk zelfs nog naast het podium - op de vijfde plaats - eindigde.

Agterberg verkoos het NK op de moutainbike boven het districtskampioenschap Midden-Nederland op de racefiets, waarbij Eemdijker Gerco Pastoor bij de beloften met de zege aan de haal ging. „Ik heb al genoeg punten behaald om aan het NK mee te mogen doen, daarom koos ik hiervoor.”

Veel tijd om te treuren heeft Agterberg, die half mei in zijn woonplaats de Maartensdijkse Acht won en vorige week nog tweede werd in de Ronde van de Wageningse Muur, overigens niet. Vandaag reist hij met zijn ploeg, Parkhotel Valkenburg, af naar Oostenrijk voor een vierdaagse. „De koffers zijn al gepakt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal