Hoogzwangere verdachte supermarktoverval in Hilversum en Bussum krijgt uitstel want haar vriend weigerde te getuigen

Hoogzwangere verdachte supermarktoverval in Hilversum en Bussum krijgt uitstel want haar vriend weigerde te getuigen
Hilversum

De 18-jarige Lindsy W. blijft ontkennen dat zij heeft meegedaan aan overvallen die haar vriend heeft gepleegd. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Utrecht. Tegen die vriend, Jesse K. is een maand geleden al jeugd-tbs en een jaar gevangenisstraf geëist. Hij heeft bekend dat hij vijf supermarkten heeft overvallen, waaronder een Jumbo in Hilversum en een Lidl in Bussum.

Het stel werd dit najaar na de vijfde overval in Vianen in een hotel opgepakt. Ze kregen direct de bijnaam Bonnie en Clyde, naar het Amerikaanse misdaadkoppel.

Het lijkt op camerabeelden alsof het meisje betrokken is bij de overval in Vianen. Zij ontkent dat, maar haar vriend verklaarde dat ze samen een verkenning hebben uitgevoerd.

De strafzaak tegen Lindsy werd een maand geleden uitgesteld zodat haar advocate vragen zou kunnen stellen aan Jesse. Dat verhoor was op 6 juni gepland. Maar Jesse weigerde te komen.

De advocate wil hem toch vragen stellen. De rechtbank besloot daarop om de zaak tegen het hoogzwangere meisje enkele maanden uit te stellen. Ze is over vijf weken uitgerekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.