Softbalsters HCAW/Zuidvogels plaatsen zich nu al voor promotiepoule

Softbalsters HCAW/Zuidvogels plaatsen zich nu al voor promotiepoule
De buit is nu al binnen voor HCAW/Zuidvogels, dat zich dankzij de overwinning in het eerste duel met Caribe plaatste voor de kampioenspoule.
© Archieffoto
Softbal

HCAW/Zuidvogels heeft in Groningen een plekje veroverd in de promotiepoule van de eerste klasse. De 8-10 zege in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Caribe deed de ploeg uit Bussum op de vierde plek in poule B belanden.

,,Nu al zeker zijn van handhaving in de eerste klasse is een knappe prestatie van deze jonge groep’’, prees David Mulder zijn meiden. Het tweede duel ging met 11-1 naar de thuisploeg. ,,Prima’’, vond Mulder. ,,Hoe eerder we klaar waren, hoe beter. Want we hadden nog een stevig terugreis voor de boeg.’’

Het was opmerkelijk dat de wedstrijd in het verre noorden onder leiding stond van twee bondsscheidsrechters. ,,Had wellicht te maken met ons verzoek en dat van Caribe om vanwege personele problemen de dubbel te verzetten naar 16 juni’’, aldus Mulder. De toestemming bleef uit, de wedstrijden bleven staan. ,,Misschien vertrouwde de bond het zaakje niet en liet even controleren of we er wel waren?’’

Hilversum Hurricanes is al weken zeker van een competitievervolg waarin een gedroomde plek in de Silver League kan worden veroverd. Desondanks heeft de spelersgroep van coach Edwin Pieneman weinig aan scherpte ingeboet. Zondag beet tegenstander Onze Gezellen tot tweemaal toe diep in het stof. De reserves van de Haarlemse ploeg uit de Silver League moesten er met 11-1 en 11-0 aan geloven.

In beide wedstrijden gingen de Haarlemsen furieus van start. ,,In het eerste duel begon Onze Gezellen direct met een driehonkslag en sloeg met een honkslag het eerste punt binnen’’, had Pieneman gezien. Bij die ene Haarlemse run bleef het. Hurricanes gaf niets meer weg en was aan slag oppermachtig.

Meer nieuws uit Sport Regionaal