Premium

’s-Graveland naar finale play-offs na farce bij Wasmeer

’s-Graveland naar finale play-offs na farce bij Wasmeer
Dennis Holthuis (’s-Graveland) ruimt op voordat Job Romvliet gevaarlijk kan worden.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Nacompetitie derde/vierde klasse zondag

In een wedstrijd die inderdaad uitdraaide op de farce die je van tevoren kon verwachten, heeft Wasmeer afscheid genomen van het zondagvoetbal en ’s-Graveland de finale gehaald voor een plaats in de derde klasse. Op sportpark Anna’s Hoeve werd het 0-5. ’s-Graveland blij, terwijl Wasmeer zijn schouders ophaalt.

De KNVB zou eigenlijk wat moeten verzinnen als het uitgangspunt is zoals het op pinkstermaandag was: een club die van zondag naar zaterdag verhuist, zou moeten worden vrijgesteld van het spelen van nacompetitie. Wasmeer had geen enkel belang bij het duel en weet al maanden dat het volgend seizoen in de vierde klasse op zaterdag een herstart maakt.

Richard Tit, de trainer van de Hilversummers, en zijn collega Ronald Heerschop waren het na afloop roerend met elkaar eens: zo’n wedstrijd moet je niet willen. Tit: „Maar als je niet speelt, ontvangt de club een boete en dat wil je natuurlijk ook niet. Het ene kleine lichtpuntje voor Wasmeer is dat er nog wat mensen komen die voor omzet zorgen. Maar voor spelers en trainer is het helemaal niks. Je spreekt van tevoren af om lekker te gaan voetballen, maar zonder motivatie gaat dat gewoon niet. Het moet wel ergens om gaan en het ging vandaag nergens om voor Wasmeer.”

Voor Heerschop had de partij ook niet gehoeven. „Als de kaarten zo liggen, moet je deze wedstrijd niet spelen. Het moet een rare ervaring zijn geweest voor mijn collega.”

Wasmeer kon in de eerste helft, waarin alleen Jorn Kerkhof doelman Jacco Mulder wist te passeren, nog een sprankje inspiratie uit de benen persen, maar dat lukte na de hervatting niet meer. ’s-Graveland-invaller Ramon Bouwman maakte kort na rust 0-2 en toen geloofde de thuisploeg het allemaal wel.

De Hilversummers hadden al vroeg in de wedstrijd Edwin van Dam met een op het oog zware knieblessure zien uitvallen. Tit: „Dat was wel heel erg. Ik vermoed een kruisbandblessure. En dat in zo’n wedstrijd, waarin je eigenlijk alleen wacht op het eindsignaal.”

Een paar minuten na de 0-2 viel ook de 0-3 van Job Romviel, en ontstond er toch wat irritatie bij de thuisploeg. De voor Dam ingevallen Yannick Kos werd in een duel stevig aangepakt en hij trapte na. Arbiter Raven zag het en stuurde de Wasmeer-speler met rood van het veld. Kos’ medespeler Robin Brundel vond het een te zware straf en deed zijn beklag. Iets te luidruchtig naar de smaak van de scheidsrechter en ook Brundel kon vertrekken. „Het was misschien niet slim, maar de ergernis was groot.”

Met 0-3 en negen tegen elf wist ’s-Graveland dat de buit binnen was, maar kon het nog wat zelfvertrouwen tanken richting de finale van zaterdag. De jonge Kerkhof maakte zijn tweede en het slotakkoord was van Jimmy Reijnders. „Mooie goals in een slechte wedstrijd”, vond Heerschop. „Het niveau was bepaald niet hoog, maar we zitten in de finale en daar ging het om.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal