Premium

TOV moet stapje terug doen na onnodig verlies tegen NiTA

TOV moet stapje terug doen na onnodig verlies tegen NiTA
Rutger van der Molen (hier tegen Hilversum).
© Archieffoto
Nacompetitie tweede/derde klasse zaterdag

Voor TOV duurde het duel tegen NiTA net een paar minuten te lang. De Baarnaars speelden niet slecht, leken een verlenging uit het vuur te slepen, maar kregen vlak voor tijd alsnog de 2-1 om de oren. Dat betekent dat de ploeg van trainer Henk van Zoeren is gedegradeerd uit de tweede klasse.

„Er zijn belangrijkere dingen in het leven”, relativeerde Van Zoeren de degradatie meteen na de wedstrijd in Nieuwer Ter Aa. „Maar het voelt niet goed, laten we het zo zeggen.” Het laatste half uur speelde z’n team met een man minder, nadat Ferdi Caglayan rood had gekregen wegens natrappen. Desondanks scoorde Tim Suik twee minuten later de gelijkmaker, waarna TOV zelfs kansen kreeg op de voorsprong. „Eigenlijk waren we de bovenliggende partij met een man minder. Na die rode kaart kwamen er bepaalde krachten vrij, alleen we gooiden het wel open. Dat is het risico”, aldus Van Zoeren. „Het is niet anders.”

Voor Sander Lambrechts betekende de nederlaag het einde van een twaalf jaar durend tijdperk als speler van het eerste elftal van TOV; vanaf volgend seizoen zal de 29-jarige middenvelder actief zijn in het tweede elftal van de ploeg uit Baarn. „Ik had graag afgesloten door in de tweede klasse te blijven, en ik vind ook niet dat dit team in de derde klasse hoort”, baalde Lambrechts na afloop. „We hebben het eerder dit seizoen al laten liggen, het is niet alleen deze wedstrijd. We hadden gewoon veel meer punten in de competitie moeten hebben. Aan het begin van het seizoen kregen we er een hoop nieuwe jongens bij, dus het duurde even voordat het allemaal begon te lopen. In de tweede seizoenshelft begonnen we de punten te pakken, maar onze concurrentie ook”, blikt hij terug. „Dus ja, even slikken, en volgend jaar weer opnieuw beginnen voor ze.”

Dat zal het eerste elftal dus moeten doen zonder Lambrechts. De keuze om verder te gaan in het tweede, is er eentje waar hij goed over heeft nagedacht. „Ik ga naar het tweede om meerdere redenen. Ten eerste mijn fysieke gesteldheid: ik heb vaak pijntjes en last op veel plekken. In het tweede kan ik een stapje rustiger aan doen en heb ik wat meer tijd voor mezelf. Daarnaast ga ik weer met bepaalde vrienden samen voetballen, dat vind ik ook belangrijk. Ik heb twaalf jaar in het eerste gevoetbald bij TOV en vond het nu mooi geweest.” Toch gaat hij ook wel wat dingen missen. „Vooral het niveau, denk ik. En natuurlijk al die jongens, want daar heb ik een heel goeie band mee opgebouwd.” Andersom zal Lambrechts ook gemist worden in het eerste, denkt Van Zoeren. „Sander is een goede voetballer, die altijd bereid is om extra werk te leveren. Echt een TOV-jongen.”

Toch heeft Van Zoeren er vertrouwen in dat TOV er weer bovenop komt, ook zonder Lambrechts. „Er komt heel veel jeugd door. We doen het allemaal met eigen jongens, en dat pakken we volgend jaar weer op”, blikt hij vooruit. „En misschien is deze degradatie wel ergens goed voor geweest. Je weet het nooit. Maar dat voelt nu nog niet zo.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal