Premium

Driemaal is scheepsrecht voor Soesters, die nu wel weten te winnen van ’angstgegner’ Jonathan

Driemaal is scheepsrecht voor Soesters, die nu wel weten te winnen van ’angstgegner’ Jonathan
Vorige week redde Saddy de Koning VVZ’49 met een hattrick. Tegen Jonathan was dat niet nodig.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Nacompetitie tweede klasse/derde klasse zaterdag

Zo moeizaam als het in de vorige ronde ging, zo makkelijk ging het deze keer. Eigenlijk kwam VVZ’49 tegen Jonathan geen moment in de problemen. Al kopte Kevin Schimmel twee minuten voor tijd de bal nog wel voor de lijn weg.

Even gingen de gedachten terug naar twee weken terug. Het was nog maar een paar tellen of de VVZ’ers konden toen de champagne ontkurken en het kampioenschap vieren. Toen ging het toch nog mis. Nu redde Kevin Schimmel vlak voor tijd op de lijn toen doelman Oscar Kooij niet bij een hoge bal kon. „Dat was wel het moment van de wedstrijd”, vond de 21-jarige verdediger zelf. „Ik voelde al aankomen dat Oscar door de wind die bal niet zou gaan halen. Als vrije man kon ik achter hem kruipen om daarna de bal nog net weg te koppen.”

Een half uurtje eerder was Schimmel ook al belangrijk voor zijn ploeg. Met een prima lange bal stuurde hij Floris de Boer de diepte in. De jonge spits omspeelde vervolgens Jonathan-doelman Xavier Gyina en schoof de bal daarna in het lege doel: 1-0.

Voor Schimmel, die speelde vanwege de absentie van Ruben de Goede, was ook dat een heerlijk moment. „Normaal gesproken ben ik geen vaste waarde en val ik vaak in. Nu speelde ik wel en deden we het best goed. Onze organisatie stond zo goed. Dat we wonnen was dik verdiend. Zij hadden wel veel de bal, maar creëerden bijna niets.”

Reddingsactie

Jordy Schimmel was blij met de reddingsactie van zijn jongere broer. „Tegen CDW hebben we best wel een klap gehad door die treffer vlak voor tijd. Daar denk je wel even aan als je die bal ziet gaan. Oscar riep wel ’los’, maar hij had de bal niet. Gelukkig kopte Kevin ’m net voor de lijn weg. Ik ben heel trots op hem.”

De aanvallende middenvelder zit al jaren in de selectie van VVZ, maar is pas sinds vorig seizoen echt een vaste waarde geworden. „Ik had altijd jongens als Max van Wakeren, Jefta van den Broek en Björn Frölich voor me. Vaak hadden we ook nog veel spelers van buitenaf, dus was het altijd lastig om er tussen te komen. Voor mij is het lekker dat ik nu veel speel.”

„Er is weer nieuw elan in de ploeg”, merkt de oudste Schimmel. „Dat was er vorige week al. In de drinkpauze zijn we toen wel even tegen elkaar tekeer gegaan. Je doet 26 weken mee om de titel en dan zou je het zo uit handen geven. Daarna hebben we het goed opgepakt. Vandaag hadden we weinig moeite met Jonathan, terwijl we in de competitie uit en thuis dik verloren hebben van ze. Daarom dacht ik vooraf dat we het wel eens heel lastig zouden krijgen. Maar dat viel best mee.”

Speldenprikjes

In de openingsfase was Jonathan het meest dreigend. Kooij redde één keer knap. Daarna waren het louter nog wat speldenprikjes van de bezoekers, tot vlak voor tijd toen Kevin Schimmel de bal net voor de lijn wegkopte.

Nu wacht NiTA, niet bepaald een bekende tegenstander voor de ploeg van John van Loen. „Ik heb nog nooit van die ploeg gehoord”, bekende Jordy Schimmel. „Zij staan ook in de finale, dus ze zullen heus wel wat kunnen. We gaan het volgende week wel zien.”

Jongere broer Kevin kon ook al niet veel vertellen over de ploeg die net boven FC Hilversum eindigde in de derde klasse C. „Ik heb ook ’Nieta’ van die club gehoord”, grijnsde hij. „Maar de komende week zullen we vast meer te weten komen van ze.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal