BFC maakt rentree van ’verloren zoon’ via YouTube wereldkundig [video]

Tjerk Posthuma keert na een seizoen bij AFC weer terug bij BFC.
© Eigen foto
Bussum

Tjerk Posthuma keert na één seizoen alweer terug bij BFC. De spits komt over van AFC, waar hij niet op een basisplaats kon rekenen.

Posthuma, die altijd voor de Bussumers speelde voordat hij vorige zomer overstapte naar de eersteklasser uit zijn woonplaats Amsterdam, maakte eerder in 83 officiële wedstrijden liefst 120 doelpunten voor BFC. ,,Vorig jaar heb ik gekozen om eens te kijken hoe het is bij een andere club, op hoger niveau. Ik heb het naar mijn zin gehad, veel geleerd en ben een betere speler geworden, maar het is toch niet helemaal geworden wat ik ervan verwacht had. Ik ben BFC altijd blijven volgen, want het blijft mijn club. Een hecht vriendenteam. Ik heb veel zin om weer samen te spelen met de jongens. Ook maakt mijn broertje de overstap naar de senioren en het lijk me heel mooi om met hem samen te kunnen spelen.’’

De Bussumse tweedeklasser maakte de rentree van de verloren zoon op ludieke wijze wereldkundig. Op het eigen YouTube-kanaal werd een filmpje gepost met als titel ’He’s back!’. Daarin is te zien hoe een man aan komt rijden bij sportpark Meerweg, uitstapt met zijn voetbaltas om de schouders, zich omkleedt in de kleedkamer, om vervolgens in clubtenue hoog te houden op het hoofdveld. Pas als wordt ingezoomd op de speler die met BFC-vlag op de middenstip staat, wordt duidelijk dat het om Posthuma gaat. Het filmpje is al ruim vijfhonderd keer bekeken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht