Premium

Laren laat zich niet stoppen: sanering grond Cornelis Bakkerlaan voor ondergrondse vuilcontainer

Laren laat zich niet stoppen: sanering grond Cornelis Bakkerlaan voor ondergrondse vuilcontainer
De rode stip geeft de plek aan waar de ondergrondse container moet komen.
© Illustratie gemeente Laren
Laren

Aan de Cornelis Bakkerlaan, ter hoogte van het Spinnewiel, gaat de gemeente Laren een stukje grond saneren om afvaldienst GAD de kans te bieden er een ondergrondse afvalcontainer te plaatsen.

Burgemeester en wethouders hebben van de gemeenteraad groen licht gekregen om daarvoor 12.000 euro uit te trekken. De begroting biedt geen ruimte, dus wordt het geld uit de algemene reserve gehaald.

Onversaagd schrijft het college: ,,Een kleine tegenslag weerhoudt ons (de gemeente én de burger) er niet van om door te gaan op de ingeslagen weg.’’ Die weg is het streven om in deze regio zo veel mogelijk afval gescheiden in te zamelen. Een container aan de Cornelis Bakkerlaan maakt dat mogelijk voor zestig omwonende huishoudens.

Op de plek waar de container komt, is een proefsleuf gegraven. Daarin is verontreiniging aangetroffen. Waar die vandaan komt, staat niet vast. De gemeente vermoedt dat hier lange tijd en lekkende auto geparkeerd heeft gestaan.

Bekeken is of de gemeente het geld voor de grondsanering in de knip kan houden door de container elders in te graven. Conclusie: een geschikte andere plek is er niet.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.