Amerikaanse droom najagend honkbaltalent ziet HCAW winnen van Amsterdam

Han Monsees
Bussum

Het eerste deel van het drieluik met Amsterdam Pirates heeft HCAW donderdag in winst weten om te zetten. In een spannende wedstrijd die werd gedomineerd door sterke pitching, bleven de Bussumers met 1-0 aan de goede kant van de score.

Beide ploegen sloegen slechts vier honkslagen: dat drie van de vier Bussumse honkslagen in één inning vielen, gaf de doorslag. Rodney Daal en Patrick Bok openden met een single, waarna Ruendrick Piternella een tweehonkslag tegen het buitenhek sloeg.

Daal kon hier op scoren, Bok werd na een prima aangooi uitgetikt bij de thuisplaat.

In de laatste inning werd het toch nog even spannend toen Amsterdam Pirates door twee vrije lopen en een honkslag de honken vol kreeg, maar met twee strikeouts en een vangbal wist de Bussumse defensie alsnog de nul vast te houden.

Hoewel hij niet actie kwam, was Arij Fransen gisteren de meest besproken HCAW’er. De jeugdige werper tekende deze week een langjarig profcontract bij de Cincinnati Reds.

Over enkele weken vertrekt hij naar de Verenigde Staten om zich via de Minor Leagues op te werken naar de Major League, het walhalla van het honkbal. Het is snel gegaan.

,,Dit seizoen zit ik voor het eerst vast bij het eerste en heb ik een paar goede jobs gedaan, maar was het af en toe ook moeilijk. Dat het zo snel komt, is aan de ene kant wel een verrassing: ik heb niet eerder contact gehad met scouts. Maar het is wel waar ik altijd naartoe gewerkt heb en dan kan het altijd gebeuren.”

Ondanks alles blijft Fransen er nuchter onder. ,,Ik ben door heel veel mensen gefeliciteerd, maar mijn leven staat niet op z’n kop. Ik ben nu nog redelijk kalm. De zenuwen komen nog wel als ik in het vliegtuig zit, denk ik.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal