Politie doet geen nader onderzoek naar dood Hilversumse jongen Marwan (15)

Eric Lorier
Hilversum

De politie doet geen nader onderzoek naar de dood van de Hilversumse jongen Marwan Ben Kodad (15). ,,We hebben vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf, dan doen we nooit nader onderzoek”, meldt een politiewoordvoerster.

De politie houdt het op zelfdoding omdat dat volgens de woordvoerster het ‘meest aannemelijk’ is. School en familie houden het op een noodlottig ongeval.

Over de dood van Marwan is inmiddels veel ophef ontstaan. Op sociale media wordt gesteld dat er een link zou zijn tussen de dood van Marwan en het pesten waar hij slachtoffer van was. De verontwaardiging over het pestgedrag is groot. Er wordt ook verwezen naar filmpjes die de ronde deden waarop is te zien hoe Marwan werd gepest en belaagd.

De politie wil hier niet inhoudelijk op ingaan. ,,Natuurlijk zien we wat er op sociale media voorbijkomt”, stelt de politiewoordvoerster. ,,En natuurlijk hebben wij die pestfilmpjes die rondgaan ook gezien.”

De politie ziet in die filmpjes echter geen aanleiding voor nader onderzoek. ,,We houden de situatie uiteraard scherp in de gaten. En we staan in nauw contact met de familie, de school en met de moskee.” Er is bij de politie nergens aangifte van gedaan.

De scholier van het Hilfertsheem overleed maandagavond thuis. Een herdenkingsbijeenkomst dinsdagavond in de moskee aan de Minckelersstraat werd door vele honderden rouwenden bezocht.

Woensdagavond houdt de buurt om half acht een bijeenkomst ter nagedachtenis van Marwan, op het veldje op de hoek van de Stroeslaan en de Letteriestraat. Iedereen is welkom. Het verzoek is witte bloemen mee te nemen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.