Herdenkingsbijeenkomst voor overleden Hilversumse jongen Marwan (15) massaal bezocht

De herdenkingsbijeenkomst in de moskee werd dinsdagavond massaal bezocht.© foto caspar huurdeman

1 / 7
Eric Lorier
Hilversum

Buurtbewoners hielden woensdagavond een herdenkingsbijeenkomst voor de maandag om het leven gekomen vijftienjarige Marwan Ben Kodad. De herdenking begon om half acht op het veldje op de hoek van de Stroeslaan en de Letteriestraat in Hilversum-Noord en werd massaal bezocht. Ook burgemeester Pieter Broertjes was aanwezig.

Zo’n duizend mensen waren bij de herdenking. De politie stelde een dienstwagen en luidspreker beschikbaar voor de toespraak van een betrokkene over de dood van Marwan. Even daarvoor werd er een minuut stilte gehouden en werden bloemen gelegd op het plantsoen op de hoek van de Stroeslaan en de Letteriestraat.

Lees ook: Politie doet geen nader onderzoek naar dood Hilversumse jongen Marwan (15)

Lees ook: Zee van bloemen bij herdenking overleden Hilversumse scholier Marwan [video]

Buurtbewoonster Do Verkerk had via Facebook opgroepen om witte bloemen mee te nemen. ’Laten we een mooie witte bloemenzee maken ter nagedachtenis aan Marwan’, schrijft ze.

Iedereen was welkom bij de bijeenkomst. Dinsdagavond kwamen al vele honderden mensen samen bij de moskee aan de Minckelersstraat in Hilversum om te rouwen, de familie te steunen en Marwan te herdenken.

Marwan zat in klas 3B1 van Hilfertsheem. Schooldirecteur Serge Steenman wil weinig kwijt over de dood van zijn leerling. ,,Ik wil alleen zeggen dat er een noodlottig ongeval was en dat onze gedachten uitgaan naar de familie.”

Dinsdagochtend was er op school een bijeenkomst met leerlingen en mentor om stil te staan bij het overlijden.

Marwan kwam maandagavond thuis om het leven. De in allerijl opgeroepen traumahelikopter trok veel bekijks in de buurt, maar hulp kwam te laat om de Hilversumse jongen nog te redden.

De politie verklaarde maandagavond dat het om zelfdoding gaat en wil verder niets zeggen. Op sociale media wordt gezegd dat Marwan erg werd gepest. Hier circuleerden ook filmpjes van op sociale media.

© Foto’s: Caspar Huurdeman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.