Trein moet de nachtbus van Hilversum naar Utrecht en Amsterdam vervangen

Leander Mascini
Hilversum

Het Hilversumse college van b & w gaat inzetten op een verbeterde treinverbinding in de nacht naar Utrecht. Dat moet de verdwenen nachtbuslijn 477 gaan vervangen.

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de ChristenUnie. De partij wil weten wat het plan van het college is nu de nachtbus niet meer rijdt. Besloten is om geen werk te maken van het verdwijnen van de bus ’aangezien nachtbuslijn 477 per 9 december 2018 is opgeheven wegens onvoldoende reizigers’. Wel zet het college zich nog altijd in om op een andere manier een nachtverbinding met Amsterdam en Utrecht gerealiseerd te krijgen.

Sprinter

„Wij zetten in op een (verbeterde) treinverbinding in plaats van een nachtbuslijn”, legt wethouder Annette Wolthers (verkeer) uit. „De reistijd tussen Utrecht en Hilversum met nachtbuslijn 477 bedroeg door de route via De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk en Hollandsche Rading destijds precies één uur. De laatste directe Sprinter – die op hetzelfde tijdstip vertrok – had slechts een reistijd van 23 minuten van Utrecht naar Hilversum.” Dat is volgens de wethouder een goed alternatief voor de verdwenen bus. De wethouder hoopt wel op een aanpassing in de dienstregeling zodat het ook ’s nachts zo snel kan. „In de nacht van zaterdag op zondag is Hilversum goed bereikbaar per trein, maar dan kan de reistijd wel oplopen tot 1 uur en 44 minuten. De NS onderzoeken op dit moment welke mogelijkheden er zijn, op basis van de dienstregeling 2021, om deze reistijd sterk te verkorten naar minder dan 30 minuten.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.